Hatay Tabip Odası Adına Açılan Dava Reddedildi

Hatay Tabip Odası Adına Açılan Dava Reddedildi

Sağlık Bakanlığı tarafından Hatay Tabip Odası Yönetim ve Onur Kurulu'nun Gezi olayları sırasında yapılan açıklamaları nedeni ile yönetimden düşürülmesi için açılan dava sona erdi. Hatay 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın...

Sağlık Bakanlığı tarafından Hatay Tabip Odası Yönetim ve Onur Kurulu'nun Gezi olayları sırasında yapılan açıklamaları nedeni ile yönetimden düşürülmesi için açılan dava sona erdi. Hatay 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın 2.duruşmasında mahkeme heyeti, davanın reddine karar verdi.

    Hatay’da Gezi Parkı olaylarında yaralıları tedavi ettikleri ve toplumsal olaylara taraf ve müdahil oldukları iddiasıyla Hatay Tabip Odası’nın o dönemki başkanı Selim Matkap ve Onur Kurulu Üyelerinin yargılandığı davanın ikinci duruşması Hatay 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yapıldı.

Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan, Türkiye Tabipler Odası Genel Sekteri Metin Tektaş, dava sonucunda bekledikleri kararın çıktığını söyleyerek "Bize açılan davada duruşma görüldü, duruşma beklediğimiz gibi esastan reddine karar verildi, yani geri çevrildi duruşmamız. Buda bizim burada haklı mücadelemizi göstermektedir. O dönem yapılan açıklamalarda, Sağlık Bakanlığı onun haricinde bir açıklamama yapılmamasını istemekteydi, fakat bizimde bir görevimiz var halkı bilinçlendirmek bizim meslek örgütü olarak en önemli görevlerinden biriydi. Ayrıca ihtiyacı olan herkese her yerde sağlık hizmeti sunmakta bizim diğer bir görevimiz. Biz sadece görevimizi yerine getirdik ve yargılanmak istedik. Bugünde davanın reddine karar verildi." ifadelerini kullandı.

    Gezi olayları sırasında Hatay Tabip Odası Başkanı olan ve davada yargılanan Selim Matkap ise süreç içerisinde toplumu bilgilendirmenin dışında başka bir amaç gütmediklerini söyledi.

Hatay 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmada, Sağlık Bakanlığı ve Hatay Tabip Odası avukatları hazır bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.