Hastanedeki Tedavi Sonrası Yatalak Hale Geldiği İddia Edildi

Hastanedeki Tedavi Sonrası Yatalak Hale Geldiği İddia Edildi

Mersin'de psikiyatrik rahatsızlığı olan bir genç götürüldüğü hastanede yapılan tedavi sonunda yatalak hale geldiği iddia edildi. Aile, çocuklarının gece yarısı hastaneye götürülüp tedavi görmesine rağmen hiç bir kaydının bulunamadığını...

Mersin'de psikiyatrik rahatsızlığı olan bir genç götürüldüğü hastanede yapılan tedavi sonunda yatalak hale geldiği iddia edildi. Aile, çocuklarının gece yarısı hastaneye götürülüp tedavi görmesine rağmen hiç bir kaydının bulunamadığını öne sürerken, götürdükleri başka hastanelerde de tedavi ettirememekten yakındı.

Merkez Akdeniz İlçesi Çay Mahallesi'nde ikamet eden Müslüm Göv'ün (23) götürüldüğü Toros Devlet Hastanesi'nde yapılan tedavi sonunda yatalak hale geldiği öne sürüldü. Aile çocuklarının gece yarısı hastaneye getirilmesine rağmen herhangi bir kaydının bulunmadığını iddia ederek tepki gösterdi. Başlarından geçen olayı anlatan Müslüm Göv'ün ablası Gazal Ayaz, kardeşinin psikiyatrik rahatsızlık nedeniyle daha önce Mersin Devlet Hastanesi'nde tedavi gördüğünü ve doktoru tarafından sağlığının ve bilincinin yerinde olması nedeniyle taburcu edildiğini söyledi.

Kardeşinin aradan 9 gün geçtikten sonra evden dışarı gezmeye çıktığını ifade eden Ayaz yaşananları şöyle aktardı: "Kardeşim gece bizim de bilmediğimiz bir parkta otururken saat 01.00-02.00 civarlarında 'parkta uyuşturucu kullanan ve satanlar var' diye polise ihbar gelmiş. Polis olay yerine geldiği zaman etrafta kimseyi bulamayınca kardeşimizi görmüşler. Kollarından tutup hastaneye götürmüşler. Hastanede bir gece kalıyor. Yanında kimlik yok, annesi, babası yok. Bir gece kalıyor. Ondan sonra ertesi sabah taburcu ediyorlar. Kardeşim eve geleceğim derken mahallenin başındaki sokakta bayılıyor. Bunun üzerine tanıdıklar tarafından sırtlanarak eve getiriliyor."

Eve geldikten sonra annesinin 'Neyin var oğlum, niye bayılıyorsun?' diye sorduğunda kardeşinin "2 kişi beni zorla hastaneye götürdü. Koluma iğne vurdular, bu nedenle kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Zehirlendim" cevabı verdiğini ifade eden Abla, "Ondan sonra çocuk iki kelime konuşuyor. Tekrar bayılıyor. Bizimkiler apar topar hastaneye götürüyor. İğne vuruluyor geliyor. Günden güne bu çocuğun durumu kötüye gidiyor. Şu anki durumu zaten böyle. 5 gündür yatalak bir şekilde ölü gibi, beden var, ruhu yok. Yemiyor içmiyor. Sürekli ağzından salyalar geliyor. Tuvalet ihtiyacını bile göremiyor. Bu çocuğun durumu ne olacak?" diye sordu.

Kardeşini bundan sonra Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Devlet Hastanesi ve Toros Devlet Hastanesi'ne götürdükleri ve 5 defa ambulansla hastaneye kaldırdıkları halde çare bulamadıklarını anlatan Gazal Ayaz şunları kaydetti: "Kimse bir açıklama yapmıyor. Hep birbirlerine gönderiyorlar. O diyor psikiyatrik. Psikiyatri'ye götürüyoruz, normal hastalık diyor. Normal'e götürüyoruz psikiyatrik diyor. Kimse bize normal bir bilgi vermiyor. Psikiyatrikse hastanede yatsın, normal bir tedavi görsün. Eğer ki normal bir şey ise tedavi görsün. Yani bu çocuğa ne oldu biz anlayamadık. 23 yaşında, ben ablasıyım bugüne kadar bu çocukta ilk defa böyle bir şey görüyorum. Bu çocuk daha önce bizim sizin gibi bir insandı. Niye bu çocuk şimdi bu durumda. Bunun sorumlusu kim. Onların bulunmasını istiyoruz. Bu çocuğun tedavi edilmesini istiyoruz."

Kardeşinin uyuşturucu kullanıp kullanmadığı yönündeki soruya ise Ayaz, "Sigara bile kullanmıyor. Kolunda çocuğun morluklar var. Zorlanmış yani zorla götürüldüğü belli. Çocuğun buralarında sıkılmış gibi morluklar var" cevabını verdi.

Öte yandan telefonla aradığımız Toros Devlet Hastanesi yetkilileri ise açıklamak için yetkili kurumun Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olduğunu, telefonla cevap veremeyeceklerini, iddiaların yazılı olarak kendilerine ulaştırılmasını istedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.