Hasta ve yakınları rahat nefes alacak

Hasta ve yakınları rahat nefes alacak

Türkiye Alzheımer Derneği Konya Şube Başkanlığı tarafından “Unutanları Unutma” adı altında bir kahvaltı programı düzenlendi.

Dedeman Otel'de gerçekleştirilen programa Vali Muammer Erol, Alzheımer Derneği Konya Şube Başkanı Ecz. Mustafa Güven, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç.Dr Hasan Küçükkendirci, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ablası Ayşe Çalık ve çok sayıda gönüllü, hasta ve yakınları katıldı. Programda konuşan Eczacı Mustafa Güven, “Yaş ile birlikte yaşa bağlı hastalıklar artıyor. Bu sıkıntı en çok  Alzheımer hastalarında kendini belli ediyor. Birkaç ay içerisinde faaliyete geçecek Gündüz Yaşam Evi ile hastalarımızın ve yakınlarımızın dertlerine derman olacağız. Bu hastalara bakan kişilerin omuzlarındaki yükü biraz olsun hafifletmek  ve ayrıca yapılan etkinlikler ile hastalığa yakalanan kişileri hayata bağlamak için Avrupa'da yaygın, ülkemizde ise sayıları çok az olan günümüz yaşam evlerine ihtiyacımız büyüktür.

Bu ihtiyacımızı dile getirdik. Bu ihtiyacımız dile geldikten sonra, bir yıl bile geçmeden Karatay Belediyesinin ve özellikle Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'nin azimli çalışmaları sonunda gündüz yaşam evi binamız kuruldu. Yaşam evi, birkaç ay içerisinde de faaliyete geçecek. Gündüz yaşam evimizde; hasta yakınlarını bilgilendirmeye, hastaları ve yakınlarını uzman doktorlar ile buluşturmaya, hasta yakınlarını ağır ve yorucu olan yaşam alanlarından kurtararak, sorumluluklarını azaltmaya yardımcı olmak için çalışmalarımızı devam ettireceğiz” şeklinde konuştu. Programda konuşan Mehmet Hançerli ise Gündüz Yaşam Evi projesinin Türkiye'de bir ilk ve farklı olduğunu dile getirerek, “Proje, tamamlandı ve bitirildi. Bu projeden bütün  Alzheımer hastaları ve yakınları yararlanabilecek. Gündüz Yaşam Evi, herkesin rahatlık ile  ulaşabileceği buna tüm ilçeler de dahil, stratejik bir yere kuruldu.

2-7ecz-mustafa-guven.jpg

Proje alanımız, 1440 metrekarelik bir inşaat alanına sahip. Evinize, işinize veya iş yerinize giderken isteyenler hastalarını yaşam evine bırakabilir ve istediği saatte tekrar alabilir. Yaşam evinde hastalar kendi akranları ile vakit geçirecekler. Böyle olunca hasta ve yakınları büyük bir sorumluluğu düşünmeden üzerinden atmış olacak. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Birlikte daha iyi işler başaracağız. Yaşam evinin açılışını daha yapmadık. Yapacağımız güzel bir açılış ile yaşam evi faaliyete girecek” cümlelerini kullandı. 

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.