Hasan Kaçan'ın sunumuyla Çanakkale Destanı

Hasan Kaçan'ın sunumuyla Çanakkale Destanı

Meram İlçe Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferinin 97. yıldönümü nedeniyle hazırlanan Siper Okulu isimli tiyatro dün son kez sahnelenirken, sanatçı Hasan Kaçan da etkinliklerin özel konuğu oldu.

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 97. yıldönümü nedeniyle hazırlanan “Siper Okulu” isimli tiyatro dün son kez sahnelenirken, sanatçı Hasan Kaçan da etkinliklerin özel konuğu oldu.
Konevi Kültür Merkezi’ndeki programın başında konuşan Meram Belediye Başkan Vekili Übeyit Aça, Çanakkale Zaferi’nin, milletimizin bağımsızlık aşkının bir destanı olduğunu vurgulayarak, “Bu zafer, vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak için şahlanan bir milletin, bağımsızlık ve egemenlik aşkının heyecan ve ibret verici destanıdır. Bu destanı yazan binlerce şehidimiz, ‘Çanakkale Geçilmez’ gerçeğini ve kendisine vurulmak istenen esaret zincirini parçalayıp atacağını tüm dünyaya göstermiştir" dedi.
Sanatçı Hasan Kaçan da, “Çanakkale Şehitlerine” şiirini okuyarak bu savaşta yaşanan farklı dramları ve hikayeleri anlattı. Programın sonunda Belediye Başkan Vekili Übeyit Aça, sanatçı Hasan Kaçan’a çeşitli hediyeler takdim etti. “Çanakkale Şehitlerine” şiirini baştan sona ilk kez Konya’da okuduğunu belirten Hasan Kaçan, “Bu şiiri daha önce televizyon programlarında kurgu ile okumuştum. İlk defa baştan sona burada okudum. Demek ki Meram’da okumak nasipmiş. Teşekkür ederim” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.