Hasan Ferit Gedik Davasının Duruşması 3. Kez Yapılamadı

Hasan Ferit Gedik Davasının Duruşması 3. Kez Yapılamadı

Maltepe Gülsuyu'nda geçtiğimiz yıl Eylül ayında, uyuşturucu çeteleri tarafından öldürüldüğü iddia edilen Hasan Ferit Gedik davasının duruşması, 3. kez yapılamadı. Mahkeme davanın naklini istedi.Gülsuyu'nda geçtiğimiz yıl Eylül ayında,...

Maltepe Gülsuyu'nda geçtiğimiz yıl Eylül ayında, uyuşturucu çeteleri tarafından öldürüldüğü iddia edilen Hasan Ferit Gedik davasının duruşması, 3. kez yapılamadı. Mahkeme davanın naklini istedi.

Gülsuyu'nda geçtiğimiz yıl Eylül ayında, Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin görülen davanın 3. duruşması da yapılamadı. Mahkeme, 2. celsenin fiziki şartlar nedeniyle yargılamaya devam edilemeyerek son verildiğini, duruşmanın geniş bir salonda yapılması konusunda Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan görüş alındığını, fakat duruşma için tahsis edilen salonun tarafların sayısı ve yargılamanın süresi dikkate alındığında, duruşma salonun sağlıklı yargılama yapmaya yetersiz olduğunu belirterek, kamu güvenliği nedeniyle davanın nakli konusunda talep ile birlikte, dosyanın Adalet Bakanlığı'na gönderilmesine ve Yargıtay’ın bu konuda vereceği kararın sonucunun beklenmesine karar vererek duruşmayı yine erteledi.

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 3. duruşmaya Hasan Ferit Gedik'in annesi müşteki Nuray Gedik ve taraf avukatları katıldı. Tutuklu sanıklar ise duruşma salonuna alınmadı. Duruşmayı CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Gezi olayları sırasında yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, Mehmet Ayvalıtaş'ın ağabeyi Volkan Ayvalıtaş da izledi. Dede Mustafa Meral ise zafer işareti yaparak duruşma salonuna girdi.

Duruşma salonunun yargılama yapma açısından ve insan hakları noktasında elverişsiz olduğunu belirten Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “Dünyanın en büyük adliyesi yapmakla övünenlere buradan duyurulur. İçeriye 100 kişi almaya yetecek bir ağır ceza mahkemesi yapmayı ne hikmetse unutmuşlar. İçeride 40 dereceyi aşan bir sıcaklıkta saunadan daha beter bir durumda yargılama yapmaya çalışıyor. Bu avukatlara, heyete, mağdurlara, sanıklara ve insan olan herkese ayıp. Bizim burada olmamız bir taraf olmaktan kaynaklanmıyor. Tamamen adil yargılanma hakkını korumak için buraya geldik.” diye konuştu.

Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Gedik de “Bugün 3. duruşmamız oldu hala davamız başlamadı, hala katillerimiz yargılanmıyor. Ve bunların istedikleri davayı başka illere sevk etmek. Dosyayı bizden gizleyerek, kaçırarak kendi aralarında sessiz sedasız bu mahkemeyi yapmayı düşünüyorlar. Ama biz oğlumuzun arkasındayız. Kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Bizi yıldıramayacaklar.” dedi.

Hasan Ferit Gedik'in ailesine destek vermek için adliye bahçesine gelen yaklaşık 100 kişi, “Hasan Ferit için adalet istiyoruz, vermezseniz zorla alacağız” yazılı pankart ile “Yaşasın halkın adaleti” ve "Çeteler vuruyor, polis koruyor” şeklinde sloganlar attı. Duruşmanın sona ermesinin ardından Kartal Meydanı'na yürümek isteyen grup ile polis arasında gerginlik çıktı. Yapılan görüşmeler sonucu gruba, slogan atmadan ve yolu kapatmadan Kartal'a kadar yürümeleri için izin verildi. Kartal Meydanı'na kadar yürüyen grup burada oturma eylemi yaptı. Anne Nuray Gedik, oturma eyleminin bir kişi kalsa bile bir dahaki celseye kadar süreceğini söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.