Hasan Ali Kaldırım: Rakipler Bize Daha İstekli Oynuyorlar

Hasan Ali Kaldırım: Rakipler Bize Daha İstekli Oynuyorlar

Fenerbahçeli futbolcu Hasan Ali Kaldırım, geçen senenin şampiyonu olduklarını hatırlatarak, bu yıl rakiplerinin kendilerine karşı daha agresif ve daha istekli oynadığını söyledi.Sarı lacivertlilerin sabah yaptığı antrenmanın ardından...

Fenerbahçeli futbolcu Hasan Ali Kaldırım, geçen senenin şampiyonu olduklarını hatırlatarak, bu yıl rakiplerinin kendilerine karşı daha agresif ve daha istekli oynadığını söyledi.

Sarı lacivertlilerin sabah yaptığı antrenmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hasan Ali Kaldırım, camia olarak zor bir süreçten geçtiklerini belirtti.

Bu zor süreci şu an için atlattıklarını dile getiren yetenekli futbolcu, "Şu an için atlattık gibi gözüküyor. Son üç maçta 9 puan alarak, özellikle Beşiktaş derbisini kazanarak liderliğe oturduk. Bunu da sezon sonuna kadar götürmek istiyoruz. Biraz geç de olsa liderliğe oturduk. Belki sezon başında biraz zorluklara rağmen geç bir liderlik oldu; ama sonucunda şimdi istediğimiz yerde bulunuyoruz. Bunu da şimdi sezon sonuna kadar korumamız lazım." ifadelerini kullandı.

"BASKI VAR, BU BASKIYA DAYANMAMIZ GEREKİYOR"

Geçen senenin şampiyonu olarak bu yıl üzerlerinde bir baskı hissedip hissetmedikleri yönündeki bir soruya Hasan Ali Kaldırım, "Baskı elbet de oluyor. Fenerbahçe Kulübü’nde oynarsanız her zaman baskı oluyor. Her maçı kazanmak zorundasınız. Her maçı iyi oynamak zorundasınız. Bizim bu baskıya dayanmamız gerekiyor. Sonuçta profesyonel futbolcularız. Bu baskıyla da çalışmasını, kazanmasını bilmeliyiz." şeklinde konuştu.

Hasan Ali Kaldırım, taraftarlarının kendilerini her zaman desteklediğini de kaydederek, "Bunları geçen senelerde gördük. Bu sene de bizi desteklesinler. Geçen sene şampiyon olan bir takımız. Bu senenin de en büyük şampiyon adaylarından biriyiz. Bunu gösterdik hala da gösteriyoruz. Göstermemiz de lazım. Çok önemli bir sene. Sonuçta dördüncü yıldız, hem bizim hem de Galatasaray’ın hedefi. Bizim için zor bir sene çünkü bütün takımlar bize karşı şampiyon olduktan sonra daha iyi daha agresif, daha istekli oynuyorlar. Ama bizim bunu iyi karşılayacağımızı iyi atlatacağımızı düşünüyorum. İnşallah da sezon sonunda istediğimiz yerde oluruz." dedi.

Ligin 10. haftasında Bursaspor'la yapacakları maçla ilgili de konuşan Hasan Ali Kaldırım, "Bizim için zor bir deplasman. Fikstüre bakıldığında artık derbileri atlattık. Geri kalan maçlar kolay gibi görünse de bunlar en zor maçlardır. Bursa deplasmanı en zor deplasmanlardandır. Bizim hedefimiz devre arasına kadar puan kaybetmemek. Alabildiğimiz kadar puan almak. İkinci devre sahamızdaki derbileri de kazanarak şampiyon olmak." ifadelerini kullandı.

"MİLLİ TAKIMLA İLGİLİ BİRŞEY SÖYLEMEK BANA DÜŞMEZ"

A Milli Futbol Takımı'nın Brezilya'ya 4 - 0 mağlup olmasıyla ilgili bir soruya da Hasan Ali, "Milli takımla ilgili bir şey söylemek belki bana düşmez. Ben de milli takımda oynadım. Ben de o takımın içindeydim. Zor bir süreçten geçiyoruz. Brezilya dünyanın en iyi takımlarından biri. Dünkü maça biz de üzüldük. Tabii orada oynayan futbolcular ve teknik heyet de üzülmüştür. Pazar günü oynanacak karşılaşma daha önemli bir maç. Sonuçta gruptaki durum belli. İnşallah arkadaşlarım abilerim pazar günü 3 puan alıp grupta daha iyi bir konuma gelir." cevabını verdi.

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Ersun Yanal'ın Trabzonspor'un başına geçmesiyle ilgili bir soruya da cevap veren Hasan Ali Kaldırım, "Bunlar futbolun içinde olan şeyler. Bizi şampiyon yapan hoca şimdi rakibimizin hocası. Bunlar sadece Türkiye’de değil her yerde olabilir. Sonuçta bizim oynadığımız kulüp önemli. Hoca için de geçerli. Biz bugün varız yarın yokuz. Her şey ani değişebiliyor. Bugün kazanıyoruz, bakıyorsunuz yarın burada değiliz. Bunlar tabii ki bizim elimizde ama her zaman olabilecek şeyler." ifadelerini kullandı.

"ŞANSIMI İYİ DEĞERLENDİRDİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM"

Kendi performansını da değerlendiren Hasan Ali Kaldırım, teknik direktör İsmail Kartal'ın verdiği forma şansını iyi değerlendirdiğini söyledi. Hasan Ali, sözlerini şöyle tamamladı:

"Geçen senelere göre bu sene daha fazla forma şansı buldum ki bunu da biraz kendim zorladım diyebilirim. Antrenmanlarda her şeyimi vermeye çalışıyorum. Hocamız sağ olsun o da bize son maçlarda şans verdi. Bunu iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum. Hocamızın her zaman 'bizim kadromuz 24 kişi' diye bir sözü var. Bunu da zaten dışarıdan bakıldığında görebiliyoruz. Bütün takım arkadaşlarım her zaman hazırlar. Her zaman şans geliyor. Şimdiye kadar da bunu herkes iyi değerlendirdi diyebilirim."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.