Hasan Akkuş Londra’dan umutlu

Hasan Akkuş Londra’dan umutlu

Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, 2012 Londra Olimpiyatları'nda her şey bekledikleri gibi giderse en az 4-5 sporcunun madalya alacağını düşündüklerini bildirdi.

Akkuş, Gençler Ferdi Halter Türkiye Şampiyonası'nın açılış törenine katılmak üzere geldiği Kütahya'daki Gül Palas Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Gençler Ferdi Halter Türkiye Şampiyonası'nın 6 Kasımda sona ereceğini anımsattı.
Çeşitli illerden 230 sporcunun katıldığı şampiyonaya Güral Porselen'in sponsorluk yapmasından memnuniyet duyduğunu dile getiren Akkuş, iki ay önce Antalya'da düzenlenen organizasyondan dolayı uzun bir aradan sonra ilk kez Türkiye Şampiyonası düzenlediklerini söyledi.
Akkuş, Antalya'daki organizasyonda Türk Milli Takımı'nın 4 altın, 7 gümüş, 4 bronz olmak üzere toplam 15 madalya kazandığını hatırlatarak, şöyle devam etti:
"Antalya'da yaptığımız organizasyon, 2012'deki olimpiyat oyunları açısından da önemliydi. Sportif anlamda da başarılı bir organizasyondu. Burada Gençler Ferdi Halter Türkiye Şampiyonası'nı düzenliyoruz. Sporcuların performansları bizim açımızdan çok önemli. Çünkü erkeklerde takımımızı gençleştirmemiz gerekiyor. Buradaki müsabakanın sonuçlarına göre genç sporcularımız için uzun süreli kamp çalışmaları başlatacağız. Bunlardan birkaçının olimpiyat oyunlarında başarılı olacağına inanıyoruz. Geleceğin milli takımının başarısı için burada gençlerimizin göstereceği performans çok önemli."
-2012 LONDRA OLİMPİYAT OYUNLARI HEDEFLERİ-
Akkuş, olimpiyat oyunlarında halterde kazanılan bir madalyanın bile ülkeler sıralamasında Türkiye'yi birkaç sıra üste çıkardığını bildirerek, halter camiasının bu sorumluluğun bilinciyle çalıştığını anlattı.
2012 Londra Olimpiyat Oyunları için Türk Halter Milli Takımı'nın öncelikli hedefinin, en yüksek sporcu sayısıyla katılabilmek olduğunu ifade eden Akkuş, şunları kaydetti:
"Olimpiyat oyunlarında halterde maksimum sayı bayanlarda 4, erkeklerde 6'dır. Bu her ülke için böyledir. Eylülde gerçekleştirdiğimiz organizasyonda bayanlarımız takım halinde olimpiyat kotasında en üst sırada, genel takım klasmanında da üçüncü sırada yer aldı. Bayanlarda maksimum kotayı bu organizasyonda yakaladık. Gelecek yıl Paris'te en son kota müsabakası yapılacak. Antalya'da bayanlardaki başarımızın yarısını bile göstersek bayanlarda 4 sporcumuz garanti. Erkeklerde şu anda 5 sporcu kotasını aldık, ancak maksimum kota 6'dır. Paris'te daha iyi yarışabilirsek bu 6 da olabilir, 5'te de kalabilir. Dünya Şampiyonası'nda şunu gördük ki en az 7 sporcumuz dünyanın en üst klasmanında yarışabilecek kapasitede. 2012 Londra Olimpiyatları'nda her şey beklediğimiz gibi giderse en az 4-5 sporcumuzun madalya alacağını düşünüyoruz."
  AKKUŞ VALİLİĞİ ZİYARET ETTİ
Akkuş, basın toplantısı öncesi Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe'yi makamında ziyaret etti. Kocatepe, kabulde yaptığı konuşmada, şampiyonanın Kütahya'da düzenlenmesinden büyük onur duyduklarını belirterek, ilin özellikle ferdi sporlarda uluslararası platformlarda başarılı sporcuları yetiştirdiğini söyledi.
Akkuş da önemli şampiyonaların bazılarını Kütahya'da düzenlediklerini anımsatarak, ''Kütahya'da haltere büyük ilgi var. Başka kulüpler adına yarışsalar da Kütahya'da yetişmiş, Milli Takım'da başarılı olmuş önemli sporcularımız var. Eylül ayında Antalya'daki Dünya Büyükler Halter Şampiyonası'nda 62 kiloda madalya kazanan Erol Bilgin, Ankara ASKİ Spor Kulübü adına yarışıyor, ancak Kütahyalı ve aynı zamanda burada üniversite öğrenimi görüyor. Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça da federasyonumuzun yönetim kurulu üyesi'' dedi.
Kabulde Vali Kocatepe, Akkuş'a porselen fincan takımı hediye etti, Akkuş da valiye üzerinde federasyonun logosu bulunan şilt ile plaket takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.