HAS Parti il teşkilatı kuruluyor

HAS Parti il teşkilatı kuruluyor

1 Kasım itibariyle siyasi hayata katılan Halkın Sesi Partisi'nin (HAS Parti) illerdeki teşkilatlanma süreci başladı.

Süreç kapsamında Konya İl Teşkilatı'nın kurulması için resmi başvuru HAS Parti Konya İl Başkanı Veli Tolu ve kurucu üyeler tarafından yapıldı.
HAS Parti Konya İl Teşkilatı’nın kurulması için çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden Veli Tolu, Parti il teşkilatlanması için hazırladıkları belgeleri Evrak Bürosu'na teslim ettikten sonra kurucu üyeler ile birlikte Valilik binası önünde basın açıklaması yaptı. Veli Tolu, HAS Parti’nin 1 Kasım itibariyle resmen kurulduğunu ve siyasi yaşama dahil olduğunu belirterek, "Genel merkezimiz Konya İl Teşkilatı'nı kurma görevini de bana tebliğ etti. Bu çerçevede arkadaşlarımızla birlikte 15 gündür istişarelerimiz sürüyordu. Siyasetle iştigal etmiş veya etmemiş 500 arkadaşımızla görüştük. Bugün itibariyle de HAS Parti'nin tüzel kişiliği için resmi başvurumuzu yapıyoruz” dedi.
Genel Merkezin kurulmasının ardından il teşkilatlarının kuruluş çalışmalarının da başladığını belirten Tolu, “Yaklaşık 500 arkadaşımız ile yaptığımız görüşmelerin ardından tespit ettiğimiz kurucu kurulu ile dilekçemizi hazırlayarak valilik evrak kayıt servisi’ne teslim ettik” dedi.
İl teşkilatı kurucular kurulu ile yapacakları çalışmaların ardından ilçe teşkilatlarını da belirleyeceklerini ifade eden Tolu, “Şu ana kadar partimize gösterilen ilgi bizleri sevindiriyor.
Bundan sonraki süreçte ilçe teşkilatlanma çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bayram tatili süresince ilçe teşkilatlanma çalışmalarını aralıksız sürdüreceğiz. Bayram sonrası ise öncelikle merkez ilçeler olmak üzere 28 ilçemizde teşkilatlanmamızı tamamlamış olacağız. Daha sonra belde ve köylerdeki çalışmalarımız başlayacak. İnşallah Aralık ayı sonu itibariyle partimizi seçimlere katılabilecek duruma getireceğiz. Ve bundan sonra da sizlerin ve halkımızın yanında onların sesi olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.