Harmanbiş büyük beğeni topladı

Harmanbiş büyük beğeni topladı

Harmanbiş kitabının yazarı Osman Bozdemir’in yeni etkinlik durağı Meram Atatürk İlkokulu’ydu. Çocuklar ve öğretmenleri adeta oyunlara doydu.

Şenlik havasında geçen programa en çok sevinen öğrencilerden daha çok öğretmenler oldu. Atatürk İlkokulu mutlu günlerinden birini yaşadı. Meddah, Oyuncu ve Yazar Osman Bozdemir’in kaleminden çıkan Harmanbiş’le buluşan öğrenciler doyasıya eğlendiler. Bozdemir, onlarca geleneksel oyunu barındıran kitaptan ve modern drama oyunlarından öğretmen ve öğrencilere sahnede örnekler gösterdi. Bir buçuk saat hiç durmaksızın meddah gösterisi, canlandırmalar, ritim-beden perküsyon hareketleri, tekerleme, yarışma ve çocukluğumuzun geleneksel oyunlarını öğretmenlerde öğrencileriyle birlikte oynadı. Yazar Bozdemir, öğretmenlerin oyunlarla her kılığa girerek öğrencileriyle iletişim kurması gerektiğini söyledi.300’den fazla öğrenciyle aynı anda etkinlik yapmanın hem eğlenceli hem de yorucu olduğunu belirten Osman Bozdemir, çocukların program sonrasındaki mutluluklarını görmenin her şeyi unutturduğunu ifade etti.

17-3-027.jpg

Öğretmenlerin oynadığı iğne-iplik oyunu heyecanlı anlara sahne oldu. Etkinlik boyunca oynadıkları oyunları ve Harmanbiş kitabını beğenen minikler yorgunluklarını bakın nasıl yorumladı? Suriyeli öğrencinin “oyunları beğendin mi” sorusuna “Aram Zam Zam” ritim oyunuyla verdiği cevap dikkat çekti.  Etkinlik sonrası kameralara konuşan Atatürk İlkokulu Müdürü Turgay Tatlı ve öğretmenler, sanal oyunlardan uzaklaşarak çocukların geleneksel oyunlarımızı öğrenmelerinin ne kadar önemli olduğunu Harmanbiş’le hatırladıklarını ifade ettiler. Öğretmenler Tülin Arslanpınar’ın, Filiz Büyüktokatlı’nın ve Gülnur Yazgan’ın mutlulukları çocuklarınkine eşti. Yazar Osman Bozdemir, program sonunda kitabını imzalarken öğrencilerle hem sohbet etti hem de fotoğraf çektirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.