Harçlıklarını yetimlere bağışladılar

Harçlıklarını yetimlere bağışladılar

Orhan Sert Kreşi öğrencileri, tatil paralarını yetim çocuklara harcanması için derneğe bağışladı

Rida Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği’ni ziyaret eden Orhan Sert Kreşi öğrencileri, tatil paralarını yetim çocuklara harcanması için derneğe bağışladı.
Derneği ziyaret eden 5-12 yaş grubundan oluşan 80 kadar öğrenciye ilk olarak sinevizyon eşliğinde derneğin yurt içi ve yurt dışı çalışmaları anlatıldı. Yaklaşık bir buçuk saat süren ziyarette derneğin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tamer Kalender, derneğin kuruluşu, amacı, vizyonu ve yetimlere yönelik sürdürülen faaliyetler hakkında kapsamlı bilgi verdi. Sunumun ardından Kalender öğrencileri, Somali’deki Dadap Kampı’ndan Konya’ya tedavi için gelen 5 yaşındaki yetim Aldulhakim ile tanıştırdı.
Somali’deki Dadap Kampı Kadısı ve aynı zamanda Rida Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği’nin hizmete açmış olduğu medreselerde de gönüllü öğretmenlik yapan Abdulbasit ile de bol bol sohbet eden öğrenciler, ziyaret sonunda kendi aralarında toplamış oldukları paraları, Derneğin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tamer Kalender’e teslim etti. Kalender; “Bilinçli ve duyarlı insanların sayısı arttıkça, yetimler sahipsiz kalmayacaktır” dedi. Kalender ziyaret sonunda çocuklara çeşitli hediyeler ve yetimler için yaptırılan kumbaradan hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.