Hanımlar yufka dükkanı açıyor

Hanımlar yufka dükkanı açıyor

Son 3 yılda yufka imalathanelerinin sayısı yüzde 100 arttı. En çok kazandıran iş kollarından olan yufka üretimi, son yıllarda adeta patlama yaptı. Aile bütçesine katkı sağlamak isteyen hanımlar yufka dükkanı açıyor

Yufka imalathanelerinin sayısı hızla artıyor. Son yıllarda ülke genelinde olduğu gibi Konya'da da hızla çoğalan yufka imalathaneleri, çok sayıda ev hanımının iş sahibi olmasında önemli rol oynuyor. Aile bütçesine katkı sağlamak isteyen çok sayıda ev hanımı yufka üretimine girdi. Sadece kadınlar değil, bazı erkekler de sektöre adım attı. Önce bir iki kişinin yufka ve hamur işleri ile üretmesiyle başlayan dükkanlar, daha sonra devasa büyüklükteki imalathanelere dönüyor. Yufkacılığa büyük bir ilgilnin olduğunu belirten yetkililer ise, bazı merdiven altı üretim yapan imalathanelere karşı vatandaşı uyarıyor.

HANIMLAR YUFKACILIĞA EL ATTI

Konuyla ilgili konuşan Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honca, yufkacıların sayısında yüzde 100'lük bir artışın olduğunu söyledi. Konya'nın yufkacılıkta ileri bir seviyede olduğunu belirten Honca, "Konya'da daha önce yufkacı sayısı 31 idi. Ancak son 3 yıl içerisinde bu sayı 60'ı geçti. Hanımlar işe el attı. Hamur işi, hanım işi hesabı. Ciddi bir gelir kapısı" diye konuştu. Merdiven altı üretim yapan yufkacıların da olduğunu belirten Honca, "İnsanımız onlara güvenmesin. Vatandaşı bu konuda bilinçlendiriyoruz. Vatandaşımız, alışveriş yaptığı yufkacının işyeri açma ruhsatının olup olmadığını öğrenmeli. Orada çalışanların sigortasının olup olmadığına bakmak lazım. Gıda güvenliği ve insan sağlığı için bu hususlara dikkat etmeliyiz" şeklinde konuştu.

HER MAHALLEDE BİR YUFKACI VAR

Bir yufka imalathanesi açmayı planladığını belirten Özgür Altanay da, "Yufka imalathaneleri kısa zaman içerisinde beklenmedik bir hızda büyüyor. İmalathaneler sayesinde çok sayıda ev hanımı iş buldu. Hanımlar evde boş durmak yerine belirli saatlerde buralarda çalışarak ev bütçesine katkı sağlıyor. Eskiden yufkacıların sayısı bir elin parmağını geçmezdi. Ama şimdi her mahallede bir yufkacı var. Mahallemizdeki imalathanede insanlar yufka almak için günlerce sıra bekliyor. Yufkacılar talebi karşılamakta sıkıntı çekiyor. Vatandaş, yufkayı çok tüketiyor. Bazı vatandaşlar günde birkaç tane alıyor, bazıları da 100-200 yufkayı aynı anda alıyor" diye konuştu.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.