Hamzaçebi: Bir Bankaya Siyaseten Tavır Alınması Kabul Edilemez

Hamzaçebi: Bir Bankaya Siyaseten Tavır Alınması Kabul Edilemez

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Bank Asya’ya yönelik saldırıları değerlendirdi. Hamzaçebi, "Elbette Sayın Erdoğan’ın işlemiş olduğu bu suçlar zamanı geldiği zaman soruşturulacaktır....

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Bank Asya’ya yönelik saldırıları değerlendirdi. Hamzaçebi, "Elbette Sayın Erdoğan’ın işlemiş olduğu bu suçlar zamanı geldiği zaman soruşturulacaktır. Bu suçlardan kurtulacağını hiç kimse düşünmesin. Bunu reddediyorum. Bir bankaya, bir hükümetin, bir kişinin, bir siyasinin siyaseten tavır alması kabul edilemez." dedi.

    Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bank Asya'ya yönelik eleştirilerinin bankacılık kanuna göre suç olduğunu söyledi. Hamzaçebi, şöyle devam etti:

"Sayın Erdoğan’ın açıklamaları bankacılık kanununa göre suçtur. Erdoğan su işlemektedir. Bir bankanın itibarını sarsacak herhangi bir kamu yetkilisinin açıklamada bulunması bankacılık kanununa göre çok açık bir şekilde suçtur. Elbette Sayın Erdoğan’ın işlemiş olduğu bu suçlar zamanı geldiği zaman soruşturulacaktır. Bu suçlardan kurtulacağını hiç kimse düşünmesin. Bunu reddediyorum. Bir bankaya, bir hükümetin, bir kişinin, bir siyasinin siyaseten tavır alması kabul edilemez. Hiç kimse şunu zannetmesin. Yani bir bankayı hedef alarak yaptığınız açıklamanın etkisinin sadece o bankanla sınırlı olacağını hiç kimse düşünmesin. Bu tip uygulamaların, bu tip anlayışların zincirleme etkileri olur ve onun altında çok daha büyük bir kitle, çok daha fazla sayıda banka yara alır. Erdoğan’ın açıklamaları bankacılık sistemini krize sürükleyecek olan sorumsuz açıklamalardır. Davutoğlu açık net konuşmalı bu konuda susmamalı. Eğer başbakan kendisiyse ‘bir Sayın Erdoğan bu konu da açıklama yetkisi benimdir. Açıklamayı ben yaparım ya da benim başbakan yardımcım yapar’ deyip gerekli müdahaleyi yapar."

    "TÜRKİYE İHVAN LİDERİNİ KABUL EDEMEZ"

    İhvan liderlerinin Türkiye'ye gelmesini nasıl değerlendirdiği sorusuna, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının 'vahim' olduğunu ifade eden Hamzaçebi, "Katar ve diğer ülkeler İhvan liderlerini kendi ülkelerinden çıkarmanın, başka ülkelere göndermenin yollarını arıyor, Sayın Erdoğan da 'olabilir' anlamında değerlendirme yapıyor. İşte Sayın Davutoğlu'na Başbakanlığı'nı göstermesi gereken bir alan söylüyorum; bu alanda Erdoğan mı yoksa Davutoğlu mu etkili? Erdoğan, Başbakan gibi açıklama yapıyor. Türkiye İhvan liderlerini kabul edemez. Dünyanın kaçındığı, ülkesinden barındırmak istemediği İhvan liderlerini Türkiye'nin kabul etmesi demek, Türkiye'nin demokratik ülke olmadığı, terörle iç içe olduğu izlenimini dünyaya vermektir. Türkiye bunu kabul edemez, yapamaz, buna şiddetle karşı çıkıyoruz. Bu anlayışı reddediyoruz. Sayın Davutoğlu'nu bu konuda göreve davet ediyorum, açıklama yapmalıdır, 'böyle bir uygulama yoktur' diyerek Türkiye'yi rahatlatmalıdır. Bir terör örgütünün yuvalandığı ülke demokratik değildir." düşüncesini aktardı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.