Hammond: Türkiye’nin Bölgedeki Bazı Oyuncularla Karmaşık İlişkileri Var

Hammond: Türkiye’nin Bölgedeki Bazı Oyuncularla Karmaşık İlişkileri Var

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Türkiye’nin IŞİD karşıtı koalisyona ne şekilde destek vereceğini görüşmeye devam ettiklerini söyledi.Lüksemburg’daki AB dışişleri bakanları toplantısı öncesinde soruları cevaplayan Philip...

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Türkiye’nin IŞİD karşıtı koalisyona ne şekilde destek vereceğini görüşmeye devam ettiklerini söyledi.

Lüksemburg’daki AB dışişleri bakanları toplantısı öncesinde soruları cevaplayan Philip Hammond, “Türkler, koalisyona aktif bir üye olarak katılacaklarını bize söylediler. Ama katkıyı en iyi nasıl yapabilecekleri konusunu görüşmeye devam ediyoruz.” dedi.

Söz konusu müzakereleri birçok şarta dikkat ederek yaptıklarını ifade eden Hammond, bunlardan birinin de tarihî şartlar olduğunu ifade etti. İngiliz bakan, “Türkiye’nin bu bakımdan bölgedeki diğer bazı oyuncularla karmaşık ilişkileri var.” ifadelerini kullandı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, koalisyondaki tüm tarafların maksimum olumlu etki yapacak şekilde katkı sağlaması için çaba gösterdiklerini dile getirdi.

ASHTON, ERDOĞAN-OBAMA GÖRÜŞMESİNE DİKKAT ÇEKTİ

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ise Türkiye'nin IŞİD karşıtı koalisyona destek vermekten kaçındığı algısının sorulması üzerine "Başkan Obama, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgi çekici bir görüşme yaptı. Ama bu görüşmenin detaylarını henüz bilmiyorum." dedi. Ashton, bu konuda herkesin elinden geleni yapmasının; Irak ve Suriye halkına destek için müttefik ülkelerin birlikte hareket etmesinin önemin değindi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.