HAMİDER'den anlamlı iftar

HAMİDER'den anlamlı iftar

Geçtiğimiz gün Baykara Gold Düğün ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen iftar programına 500‘ den fazla misafir katıldı.

Geçtiğimiz gün Baykara Gold Düğün ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen iftar programına 500‘ den fazla misafir katıldı. İftar yemeği öncesi konuşma yapan HAMİDER Başkanı Mustafa Yanartaş; “İftar programız da HamiDer öğrencilerimiz ve ailelerini, hamilerimiz ve hayırsever ailelerimizle bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İftar yemeğimiz güzelliklere vesile olur tamennisiyle tüm misafirlerimize teşekkür ederim” dedi. Yanartaş, çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. Başkan Yanartaş’ın konuşmasının ardından HamiDer çatısı altında eğitim gören beş genç kız HamiDer’ de nasıl eğitim gördüklerini tüm misafirlere anlattılar. HamiDer’ in hayatlarının en hassas noktasında hayatlarına girdiğini söyleyen Genç kızlar; Vatanına, Milletine, Devletine, Dinine hayırlı birer birey olmamız da HamiDer’in katkıları çok büyük bizlerde bundan sonra HamiDer’in bir ferdi olarak yeni kuşaklara hizmet etme gayretinde olacağız. Tüm HamiDer ailesine Başkanımız Mustafa Yanarataş’ a, maddi ve manevi emeği geçen herkese teşekkür ederiz ifadelerini kullandılar.

FAALİYETLERİMİZ ARALIKSIZ DEVAM EDIYOR

İftar sonrası gazetecilere bilgiler veren Başkan Mustafa Yanartaş, “2018 Yılında Türkiye’de bu alanda önemli bir ihtiyaç olduğunu gördük ve dernek faaliyetlerimize başladık. HamiDer Derneğimiz tamamen öksüz, yetim ve desteğe muhtaç çocuklara yardım amaçlı kurulmuş bir dernektir. Şu anda derneğimizden istifade eden 95 kız çocuğumuz var. Bu kızlarımıza hem maddi destek, hem manevi destek hem de eğitim hayatlarına yardımcı olacak şekilde ortaokul 3sınıftan başlayarak, eğitim hayatlarına destek vermeye çalışıyoruz. Derneğimizin dediğim gibi kurulma amacı yetim, öksüz ve desteğe muhtaç kız çocuklarına yardım faaliyetinde bulunmaktır. Çocuklarımıza aylık burs olarak maddi yardımda bulunuyoruz. Aynı zaman da manevi eğitimlerine yönelik kurslarımız var. Sosyal faaliyetlerimiz oluyor. Geçtiğimiz pandemi sürecinde de uzaktan eğitim olarak faaliyetlerde bulunduk. Ayrıca üniversiteye hazırlık konusunda da kızlarımıza eğitim desteği vermekteyiz” dedi.

BİZLERE MUTLULUK VERİYOR

Konyalı hayırseverlere de çağrıda bulunan Başkan Yanartaş, “Yetimlerimiz bildiğimiz üzere yardım etmemiz gereken önemli bir kesim. Bu yüzden tüm hayırseverlerden isteğim bu yetim çocuklarımızın elinden tutup, hayatlarını kendileri idare edecekleri şekilde kazandırabilmelerini sağlamak. Ahlaken, fikren bu çocuklarımıza bir şeyler kazandırabilirsek, iyi bir anne olmalarını iyi bir hanım olmalarını sağlamak amacıyla İnşallah hayırseverlerimiz sayesinde bu sayımızı arttırabilirsek amacımız budur” diye söyledi. Yanartaş; İnşallah öğrenci sayımızı daha da arttırabiliriz. Yetimler bizim baş tacımız. Yetimlerle bir araya gelmek, hele bir de kız çocukları olunca başka bir mutluluk verici. Bu çocuklarımızı eğitim desteğiyle bir arada bulundurmak bize başka vesilelerle mutluluklar veriyor. İnşallah faaliyetlerimizi sürdürmeye daha iyi seviyeye getirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.