Hamaney: Amerikalıların Işid Karşıtı Koalisyonları Bir Yalandır

Hamaney: Amerikalıların Işid Karşıtı Koalisyonları Bir Yalandır

İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney, "Amerikalıların terörizmle savaşları tam bir yalandır. Amerikan uçaklarının mükerrer olarak İŞID’e Irak’ta savaş malzemelerini atmaları bunun açık delilidir." dedi.İran'ın Ankara Büyükelçiliği'nin...

İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney, "Amerikalıların terörizmle savaşları tam bir yalandır. Amerikan uçaklarının mükerrer olarak İŞID’e Irak’ta savaş malzemelerini atmaları bunun açık delilidir." dedi.

İran'ın Ankara Büyükelçiliği'nin bildirdiğine göre Hamaney, dün Tahran’da düzenlenen “İslam Uleması Açısından Radikal ve Tekfiri Akımlar Kongresi” sonrasında yerli ve yabancı konukları kabul etti. Kabulde konuklara hitaben bir konuşma yapan Ayetullah Hamaney, "Amerikalıların IŞİD karşıtı koalisyonları bir yalandır. Bunların asıl hedefi Müslümanlar arasında savaş fitnesini körüklemektir, ama hedeflerine ulamayacaklardır." ifadelerini kullandı.

Son dönemlerde hortlatılan 'tekfiri' hareketlerin sömürü peşinde olan emperyalistlerin projesi olduğunu öne süren Ayetullah Hamaney, "İslam âlimlerinin tekfiri hareketler ve bu hareketin Siyonistlerle bağlantısı konusunda ilmi çalışmalar yaparak halkı aydınlatmaları gerektiğini" söyledi.

Ayetullah Hamaney, söz konusu hareketlerin tamamen Emperyalist güçlerin çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini belirterek “Bu akım İslami Uyanış Hareketi’ni yolundan saptırmayı başardı ve Amerika ve Emperyalizme karşı başlatılan hareketi Müslümanlar arasında kardeş savaşına dönüştürdü.” şeklinde konuştu.

"BATI ŞERİA DA SİLAHLANDIRILMALI"

Kendilerinin, mezhepsel ihtilafların esiri olmadığını savunan Hamaney, Lübnan Hizbullah hareketine yaptıkları yardımların bir benzerini Filistin’deki Hamas ve İslami Cihad’a da yaptıklarını ve bu yardımlara yine aynı şekilde devam edeceklerini söyledi. Hamaney, Gazze’nin olduğu gibi Batı Şeria’nın da silahlandırılması gerektiğini öne sürdü. Ayetullah Hamaney “Şu anda Müslümanların İsrail üzerinde odaklanmaları yerine Tekfirci grupların yarattığı terör üzerinde odaklanmaları planlanmış bir şeydir, Müslümanların asıl meselesi olan Filistin meselesinden uzaklaştırılmak için bu yapılmaktadır.” diye konuştu.

Hamaney, nükleer müzakereler konusunda ise “Tüm dünya bizi dize getirmek istiyordu, ama başaramadılar, gelecekte de başaramayacaklar.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.