Halk Eğitim Merkezleri

Halk Eğitim Merkezleri

Halk Eğitim Merkezleri

Bilen kişiden asla zarar gelmez der bir söz. Bu söz son derece doğru olan bir sözdür ve kişilerin mutlaka alanı ne olursa olsun eğitim almaları gerekir. Kimi insanlar ise ya istediği eğitimi alamaz ya da hiç eğitim alma şansı bir nedenden dolayı yakalayamaz ki ülkemizde hayat boyu öğrenme merkezleri kapsamında sayılabilecek ve 1920’li yıllardan beri her kentte devam eden halk eğitim kursları böylesi bir beklentiye yanıt verir.

Verilen Kurslar Nelerdir?

tarafından bulunulan kente, bulunulan lokasyona göre çok değişik kategorilerde tamamen ücretsiz olarak mesleki yönden kişilerin kendilerini geliştirmelerine yönelik kurslar düzenlenmektedir. Bu kurslar arasında en başta sayılabilecek olanlar bilgisayar kullanımı kursu, ebru ve hat kursu, iğne oyası kursu, aile eğitimi kursu, dikiş nakış kursları, takı tasarım kursları olarak sıralanabilir. Bu kursların süresi ve saatleri tamamen eğitimin içeriğine bağlı olarak değişmektedir.

Kimler Neden Devam Etmeli?

Merkezleri özellikle belli bir alanda uzmanlaşmamış olan genç kızlar ve kadınlar için düşünülmüştür. Herhangi bir yaş sınırı olmadığından kişi ister 17 yaşında olsun, ister 45 bu eğitimlere devam ederek kendisini ilgili alanda geliştirerek bu alanda uzmanlaşmaya gidebilir. Öğrenmiş olduğu zanaat olarak da kabul edilebilecek meslek dalları vasıtasıyla ister evinden çalışarak, ister bu alanda hizmet veren bir işyerine girerek ev ekonomisine katkı sunabilir ya da sadece kişisel gelişimi noktasında bu eğitimi değerlendirebilir. Tercih tamamen kişiye kalmış durumdadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.