Halil İbrahim Dağ (Dağsan Amca) dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Halil İbrahim Dağ (Dağsan Amca) dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Milli Görüş hareketinin öncülerinden ömrünü İslam'a ve davasına adayan Halil İbrahim Dağ (85) (Dağsan Amca) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Dağsan Amca, sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Milli Görüş hareketinin önemli isimlerinden Halil İbrahim Dağ’ın vefatı sevenlerini üzdü. Merhumun cenazesi, Hacıveyis Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Üçler Mezarlığı'na defnedildi.

adsiz-002.jpg

Merhumun cenazesine Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Saadet Partisi İl Başkanı Hüseyin Saydam, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, AGD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Parlak, Saadet Partisi GİK Üyesi Hasan Hüseyin Uyar, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Özkafa, eski Karatay Belediye Başkanı Mehmet Şen, eski Meram Belediye Başkanı Mustafa Özkan, Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen, Kanal 42 Genel Müdürü Esat Ergener ve Dağ ailesinin yakınları katıldı. Merhaba Gazetesi olarak bizler de merhuma Allah'tan rahmet diler, acılı ailesine de sabr-ı cemil niyaz ederiz.

adsiz1.jpg

HAYATINI İYİLİĞE ADAMIŞTI

Saadet Partisi GİK Üyesi Lütfi Yalman, merhumun Erbakan Hocanın Konya'da sevdiği, muhabbet ettiği, halini ve hatrını sorduğu isimlerden biri olduğunu dile getirdi. Kendisine "Vakıf Dede, Hacı Abi" diye hitap ettiklerini söyleyen Yalman, "Acımız çok büyük" dedi. Merhum Dağ'ın hayatını hayırla geçirdiğini dile getiren Yalman, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Merhum, iş arayana iş bulurdu, eş arayana eş bulurdu. Hayatı mücadele ile geçti. Refah, Fazilet ve Saadet Partisi'ndeki mücadelesini unutamayız. Siyasi hiçbir hesabı yoktu. Sadece Allah rızası için çalışırdı. Acımız büyük, çok üzgünüz. Hasta olduğundan beri her gün arayıp bilgi alıyordum." Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman ise şu paylaşımı yaptı: "Erbakan Hocamızın dava arkadaşlarından Halil İbrahim Dağ amcamızın vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Allah’tan rahmet, ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum."

BABAMLA UZUN YILLAR İRŞAD ÇALIŞMALARINDA BULUNDU

Konya Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Mustafa Özkafa ise merhum ile yakınlıklarının, talebelik yıllarına dayandığını söyleyerek, şunları kaydetti: "Akademide öğrenciyken, kendisi hayırlı faaliyetlerde bulunan kıymetli bir insandı. Milli Selamet Partisi, Refah, Fazilet ve Saadet Partisi dönemlerinde birlikte çalıştık. 15 yıl boyunca belediye meclis üyesi olarak görev yaptı. Son anına kadar görüştüğümüz bir insandı. Derin hukukumuz vardı. Babamla birlikte Konya'nın ilçe ve köylerinde uzun yıllar irşad çalışmalarında bulunan bir insandı. Bizim için çok kıymetliydi. Büyük üzüntü duyduk. Allah, rahmet eylesin, mekanı cennet olsun."

adsiz2.jpg

KONYA İÇİN BÜYÜK BİR KAYIP OLDU

AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, "İbrahim amca, ömrünü insana ve İslama hizmetle geçiren kıymetli bir büyüğümüzdü. Hayatı yeni nesillere örnek olacak vakıf insanlarımızdan biriydi. İbrahim amca, Konya'mız için yeri kolay doldurulamayacak büyük bir kayıp. Allah, rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ailesine, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

HER İŞİ KENDİ ÜSTLENİRDİ, ÇOK CÖMERTTİ

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da "Halil İbrahim amca, davasına inanmış bir insandı. Hizmet ehliydi. Her işi kendisi üstüne alırdı, yük olmayan yük alan birisiydi. Çok cömert bir insandı. Cumhurbaşkanıyla eskiye dayanan da bir hukukları vardı. İnandığı yolda birçok sıkıntı çekti. Vesayetçi zihniyetten çok çekti ama bir gün olsun bu baskılardan şikayetçi olmadı. Sayın Cumhurbaşkanımıza da hasta olduğunu söylemiştim. Çok üzülmüştü. Allah, mekanını cennet eylesin" dedi.

adsiz4.jpg

HALİL İBRAHİM DAĞ GERÇEK BİR MÜCAHİTTİ

Saadet Partisi İl Eski Müfettişlerinden İbrahim Erkan, "Haci abi, emsali az bulunan bir insandı. Allah, için çalışırdı. Halil İbrahim Dağ, mücadele insanıydı. Ömrünü davasına adamıştı. Gerçek bir mücahitti. Allah, için biz kendini seviyoruz. Allah, rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun" diye konuştu.

KİMSE İLE BİR PROBLEMİ OLMAZDI

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam ise şunları söyledi: "Halil İbrahim amca, babamın arkadaşıydı. Çocukluğumdan beri bilirim, tanırım kendisini. Konya'da tanınan, bilinen birisiydi. Kimse ile problemi yoktu, herkes tarafından sevilirdi. Şehre ve davaya çok büyük emekler verdi. Allah rızası için samimiyetle çalışan birisiydi kendisi. Allah, mekanını cennet eylesin. Başımız sağ olsun."

adsiz4-001.jpg

MERHABA'YI KURMAK İÇİN VERDİKLERİ MÜCADELEYİ ANLATMIŞTI

Merhaba Gazetesi'nin kurucuları arasında yer alan merhum Halil İbrahim Dağ, “Merhaba Gazetesi, bizim göz bebeğimiz. Kuruluş aşamasında çok zorluk çektik ama bütün zorluklara göğüs germeyi başardık. Merhaba, ümmetin sesi oldu” demişti. Merhaba Gazetesi'ni kurmak için çok niyetlendiklerini ama o dönemde yeterince maddi kaynak oluşturamadıklarını 2019 yılında gazetemize verdiği röportajda dile getiren Halil İbrahim Dağ, "“Türkiye'de Yarın Gazetesi'nin temsilcisiydik. Türkiye'de Yarın Gazetesi'nin 60 bin liralık bir matbaası vardı, onu sattık. Türkiye'de Yarın'ı Merhaba Gazetesi'ne çevirmeye karar verdik. Gerçekten o süreçte çok eziyetler çektik. Para yoktu. O dönemin il başkanı, ilçe başkanı ve ben Avrupa'ya gitmeye karar verdik. Bir makine o dönem 120 bin liraydı. Bizim ise 60 binimiz vardı, 60 bin liralık da bir açığımız bulunuyordu. O dönem yeterli kaynak sağlayabilmek adına yurt dışına gittik. Planlamayı doğru yapamamışız. Yurt dışında da aradığımızı bulamadık. 10-15 gün Avrupa'da kaldık, sonra geri döndük” şeklinde konuşmuştu.

adsiz1-001.jpg

"MERHABA BENİM EVLADIM GİBİ" DEMİŞTİ

Merhum Dağ, şunları ifade etmişti: “Ben, Mustafa Özkan, Zülfikar Gazi, Rıza Güneri, Mustafa Özkafa, Mehmet Oktut her hafta toplanıyoruz. Para yok. Gazeteyi de kurmak istiyoruz, kurulması için de inanılmaz mücadele gösteriyoruz” diyen Dağ, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Erbakan Hocamızdan destek istedik. İstenilen parayı bulduk, gazetemizi zorlu şartlar altında kurduk. Merhaba Gazetesi de Erbakan Hocamızın gözbebeği oldu. Erbakan Hoca, hem Milli Gazeteyi okurdu hem de Merhaba'yı. Hocanın Merhaba'yı okumadığı gün yoktu. Gazetenin günlük planları yapılırdı, haberleri yapılırdı, Erbakan Hocanın onayına sunulurdu. Gazete, tam bir ümmet gazetesiydi. Bütün arkadaşlarımız her zaman garibanın yanında oldu. Bütün zorluklara, baskılara rağmen, Merhaba Gazetesi, hep doğruları haykırdı. İlkeli, tutarlı anlayışından hiç taviz vermedi. Bu yaşıma geldim, her gün evime Merhaba Gazetesi gelir. Okurum, gazete çalışanlarını tebrik ederim. Bu gazeteye çoğu insanın emeği geçti. Ümmetin parası ile kuruldu. Bugünkü arkadaşlar da böyle bir hassasiyet ile çalışıyor. Açıkçası Merhaba Gazetesi bizim bir evladımız, dostumuz gibi.”

EMRE ÖZGÜL

adsiz3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum