Haksızlık karşısında susmayacağız

Haksızlık karşısında susmayacağız

Zaman Gazetesi Konya Bölge Yayın Temsilcisi Şirin Kabakcı, yaptığı açıklamada Zaman Gazetesi'ne yapılan baskının kendilerini yıldırmayacağını belirterek, "Demokrasiye sahip çıkacağız" dedi.

Zaman Gazetesi ve Samanyolu televizyonunun şahsında özgür basına ve demokrasiye yapılan darbeyi protesto ettiklerini dile getiren Kabakcı, "Bizler hepimiz bu ülkenin özbeöz evlatlarıyız. Hepimiz ülkenin eşit haklara sahip vatandaşlarıyız. Kimsenin kimseye ne kanun önünde, ne hukuk önünde ne de Hak önünde üstünlüğü vardır. Dün, bugün ve yarın, belki de yarından sonra; adalet sarayları önünde toplanmamızın tek bir sebebi vardır: o da anayasanın, yasaların her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına tanıdığı haklarımızı yine yasalar çerçevesinde kullanarak, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, insan hak ve özgürlüklerine, en değerli varlığımız olan ülkemizin bugününe ve geleceğine sahip çıkmaktır. Türk basın tarihinde ilk defa yaşanılan operasyon; bizatihi kendisi, yapılış şekli, dosyanın içeriğindeki iddiaların temelsizliği dolayısıyla ülkemizi dünyaya rezil etti. Bu haksız, hukuksuz ve mesnetsiz operasyon 'özgür medyaya ve demokrasiye darbe operasyonu' olarak tarihin kara sayfalarında yerini aldı" dedi.

"Basın özgürlüğünü ayaklar altına alan bu operasyonun Türkiye'de medyaya, dolayısıyla demokrasiye yapılmış bir darbedir" diyen Kabakcı, şunları söyledi: "14 Aralık'ta yapılan operasyon Zaman ve Samanyolu'nun şahsında bütün basının özgürlüğünü, en nihayetinde ülkemizin demokrasisini yok etmeyi hedeflemiştir. Operasyonun amacı, olan bitene göz yummayan, haksızlığa yolsuzluğa itiraz eden, gerçek manada adalet isteyen, muhalif sesleri susturmaktır. Basının suspus olduğu ülkelerde demokrasiden bahsetmek mümkün değildir. Çünkü düşünme ve düşünceyi ifade etme hürriyetini kapsayan basın özgürlüğü demokrasinin en temel ilkesidir. Bu operasyon, gelişmeler karşısında 'görmedim duymadım sustum' demeyen özgür basın kuruluşlarini susturmayı, diz çöktürmeyi amaçlamaktadır. Ancak, haksızlık karşısında susmayacağız, hakkı söylemeye devam edeceğiz."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum