Hakan Altun güven tazeledi

Hakan Altun güven tazeledi

Konya Makine Mühendisleri Odası’nda yeni dönem için genel kurul heyecanı yaşandı. Tek liste ile gidilen seçimlerde Mevcut Başkan Aziz Hakan Altun, güven tazeleyerek yeniden başkan oldu

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi 16. Dönem Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Divan başkanlığını önceki dönem Şube Başkanlarından Mete Kalyoncu’nun yaptığı genel kurul, oda üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ve adaylarının katılımı ile gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurul, faaliyet raporlarının okunması ile devam etti. Düzenlenen genel kurulda hizmet süresi boyunca önce vatan, sonra Konya için hizmetler yaptıklarına değinen Başkan Aziz Hakan Altun, “2020 yılı şubat ayında başlayan 15. hizmet dönemin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Rabbime çok şükürler olsun ki vatanımıza ve sizlere iki yıl daha hizmet etmek bizlere nasip oldu. Bu iki yıl boyunca önce vatan, sonra Konya, sonra da odamız ve üyelerimiz için hizmet etmeye gayret gösterdik. Her ne kadar en iyi şekilde hizmet etmeye çalışsak ta hatalarımızı ve eksiklerimizi maruz görmenizi sizlerden diliyoruz” dedi. 

HER FIRSATTA ODAMIZIN VE ÜYELERİMİZİN HAKKINI KORUDUK

Pandemi döneminin olumsuz şartlarına rağmen her fırsatta Makine Mühendisleri Odası’nın ve üyelerinin hakkını koruduklarına değinen Başkan Aziz Hakan Altun, “Pandemi koşulları her ne kadar bizleri etkilese de odamız ve üyelerimizin haklarını korumaktan bizi asla alıkoymadı. Üyelerimizin haklarını korumaya ve mesleğimize yapılan haksızlıklara karşı durmaya devam ettik. Bunun yanında dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden ve gelişmeler doğrultusunda ülkeye ve mesleğe yön veren, projeler üreten, meslektaşlarının haklarını koruyan, üyelerinin mesleki yeterliliklerini denetleyen, mühendislik eğitiminde de etkin ve meslektaşlarının üye olmaktan gurur duyduğu bir oda yasasına ihtiyaç olduğunu da karar verici yöneticilerimize dile getirdik. Ülke kalkınmasında etkin olan biz mühendislerin 15 yılını dolduran üyelerimize yeşil pasaport verilmesi için gerekli kamuoyunu oluşturmak için çalışmalara da başlattık” şeklinde konuştu. 

BÖLGEMİZ İÇİN ÇEŞİTLİ PROJELER GELİŞTİRDİK

15. dönemde ülke ve bölge için her türlü gelişmeyi yakından takip ettiklerini ve farklı projeler geliştirdiklerini kaydeden Altun, “Bu dönemde hem ülkemiz hem de bölgemiz için her türlü gelişmeyi yakından takip ederek gerek kamuoyunu aydınlatmaya gerekse de projeler üreterek milletimize ve ilimize faydalı olmaya çalıştık. Pandemi kısıtlamalarının azalması ile elimizden geldiği kadarı ile sizleri işyerleriniz de ziyaret etmeye çalıştık. Sizlerden aldığımız bilgiler ışığında Ülkemizin ve Konya’mızın kalkınması için gerekli açıklamaları hem basın hem de ilgili kurumlarla paylaştık. Ayrıca odamızın Konya’da etkinliğini ve saygınlığını devam ettirmek ve kurumlar arası diyaloğumuzu arttırmak için birçok ziyaretler gerçekleştirdik. Bu ziyaretlerde başta Konya’mız olmak üzere ülkemizin menfaati için çalışmalar yürüttük. Yine pandemi kurallarına riayet ederek teknik gezi, sosyal ve kültürel faaliyetler ve de sporsal faaliyetleri yapmaya gayret ettik” ifadelerini kullandı. 

GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE’YE İNANIYORUZ

Konuşmasında güçlü bir Türkiye’ye inandıklarını kaydeden Aziz Hakan Altun, konuşmasını şöyle sürdüdü: “Biz bu vatanın ve milletin değerinin paha biçilemez olduğunu çok iyi bilmekteyiz. Bu topraklarda güçlü bir Türkiye ile huzurlu bir Dünya olacağını da canı gönülden inanmaktayız. Biz bu inancı ecdadımızın dünyaya tesis ettiği adaletle bilmekteyiz. Biz de bu bilinçle devletimizin daha güçlü olabilmesi için bu iki yılda Allah yolunda bir damla su taşıyabildiysek ne mutlu bizedir diyerek herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyor ve tekrar genel kurulumuz hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Son olarak da bizlere vermiş olduğunuz destek için hepinize çok teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.”

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.