"Hak ve adaletin tesisi için çalışıyoruz"

"Hak ve adaletin tesisi için çalışıyoruz"

Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları, ‘İyiliği, kardeşliği ve ekmeği paylaşıyoruz’ sloganı ile Bereket Sofrası ismini verdikleri iftar programında buluştu. Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Hak ve adaletin tesisi için çalışıyoruz” dedi

Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları, ‘İyiliği, kardeşliği ve ekmeği paylaşıyoruz’ sloganı ile Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı binasında bir araya geldi. Bereket Sofrası ismiyle gerçekleşen iftar programına Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Sami Kollu, AGD Konya Şube Üniversite Başkanı Beytullah Azak ve Üniversite Komisyonu, Saadet Partisi Konya İl Başkan Yardımcıları, İlçe Gençlik Kolları Başkanları, Kanal 42 Genel Müdürü Esat Ergener ve çok sayıda genç katıldı. İftarla başlayan program İl Başkanı Hüseyin Saydam ile gerçekleşen çay sohbetinin ardından sona erdi. Gençlerle yaptığı sohbette tüm sorunların çözümünün Saadet Partisi’nde olduğuna vurgu yaparak başlayan Hüseyin Saydam, “Biz Saadet Partisi olarak ülkedeki meseleler çözülsün diye çalışıyoruz. Bugün gençlerimizin problemleri var. İş bulamama kaygıları, atanamama düşünceleri var. İşte bu sorunları çözmek için çalışıyoruz. Siyasi olarak bu çalışmaları yaparak tüm problemlerin çözümü için gayret ediyoruz” dedi.

adsiz.jpg

ÜMİDİMİZ GENÇLİKTE

Türkiye siyasetine gençlerin yön vereceğine işaret ederek ümitlerinin gençlikte olduğunu kaydeden Saydam, “Sosyal medyadan takip ettiğiniz üzere sizin de gördüğünüz gibi bugün belli yaşın üzerine çıkmış insanlara hakikati göstermek kolay değil. Özellikle yaptığımız siyasetin o belli yaşüstünde hiçbir etkisinin olmadığını görüyoruz. O insanlar hep aynı şeyleri söylemeye devam ediyor. İşte telefonunu çıkar, biz çok yağ kuyrukları gördük gibi ifadeler duyuyoruz. Bu noktada ümidimizin siz gençlerde olduğunu biliyoruz. Meseleyi tam anlamıyla kavrayabilen sizler siyaseti ve geçirdiğimiz zamanları iyi değerlendirip geleceğe dair projeler geliştirip iyi işler yaparak adımlar atabilecek konumdasınız. Allah’a şükür sayıca da az değiliz. Buradaki topluluk bile şuan Konya’nın altını üstüne getirir nitelikte. Tabi yapmış olduğumuz çalışmalarla daha çok genç kardeşimize ulaşarak da çalışmalarımızı hızlandıracağız” ifadelerini kullandı.

ŞUURLU HAREKET ETMELİYİZ

Yapılan tüm çalışmalarda şuurlu bir şekilde hareket edilmesi gerektiğini belirten Hüseyin Saydam, “Yaptığımız çalışmalarda dikkat etmemiz gereken birtakım hususlar da var. Dediğimiz gibi bizim şuurlu olmamız lazım. Yaptığımız işi niçin yaptığımızı bilerek yapmak durumundayız. Tabi bizim çalışma amacımız Erbakan hocamızdan da öğrendiğimiz üzere yeryüzünde hak ve adalet hakim olsun diye. Yeryüzünde yaşayan herkes huzur ve mutluluğa kavuşsun diye biz bu çalışmaları yapıyoruz. Her daim üzerinde durduğumuz ve üzerine basa basa söylediğimiz Hak kavramını tam anlamıyla idrak etmeliyiz. Şu an ülkemizde o denli haksızlıklar yapılıyor ki. Mesela en basit olarak bugün üniversite mezunlarının işe yerleştirilmesi konusunda liyakatin ve sınav sonuçlarının göz önünde bulundurulmaması bile birçok insanın hak kaybına neden oluyor. Öte yandan adalet mefhumunun ülkemizde ve diğer coğrafyalarda tam anlamıyla yürütülmemesi noktasında şu an birçok insan hak kaybına uğruyor. Başka bir noktada yeryüzünde yapılan zulümler olsun biz bunlara engel olmak maksadıyla çalışmalar yapıyoruz” şeklinde konuştu.

HAK VE ADALET HAKİM OLSUN DİYE ÇALIŞIYORUZ

Yeryüzünde hak ve adalet tesis edilsin diye çalışmalar yaptıklarını kaydeden İl Başkanı Hüseyin Saydam, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Ecdadımız Viyana kapılarına kadar giderken bize toprak lazım olduğu için gitmediler. O topraklardaki insanlar da refah ve saadet içinde yaşasınlar diye gittiler. Bu açıdan hak kavramına bir kez daha bakacak olursak biz bunun için siyaset yapıyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Bugün dünyaya neden geldin diye sorulduğunda imtihan için cevabını verebiliyoruz. Ama bu imtihanın ne imtihanı olduğunun bilinmesi gerekiyor. İşte biz hakkın ve adaletin yeryüzünde hâkim olması için mücadele ediyoruz. Yarın hesaba çekildiğimizde evet bize namaz sorulacak, oruç sorulacak fakat sadece bunları yapmamız yeterli olmuyor. Kuran-ı Kerim’de Asr suresinde geçtiği üzere birbirine hakkı ve sabrı tavsiye edenler hüsranda olmayacaktır. İşte biz çalışmalarımızı yaparken biliyoruz ki sadece namazımız orucumuz yeterli olmuyor. Farklı çalışmalar yapmak lazım. Bu bilinçle çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Hak ve adalet için çalıştığımızı söylerken bize düşen görevler de var. Bir kere biz yapmış olduğumuz tüm çalışmaları İslam’a uygun olarak yapmak durumundayız. İslami hususları göz ardı ederek hak ve adalet için çalışamayız.”

EYYÜB KARAKUZU

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.