Haiti destek ve yatırım bekliyor

Haiti destek ve yatırım bekliyor

Haiti’de milyonlarca insanın etkilendiği depremin ardından yaraları sarmak için bölgeye giden Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Müdürü Hasan Aşçı, Haiti izlenimlerini anlatmak ve halkın beklentilerini dile getirmek için basın toplantısı düzenledi.

 Konya Eczacılar Odası Başkanı Tevfik Göçer ve bölgeye giden doktorlar ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Haiti halkının acil olarak yatırım beklediğini söyleyen Aşçı, Haiti’nin demircilikten fırıncılığa kadar birçok iş kolunda yatırım beklediğini söyledi. Haiti’de Türk insanının yardımseverliğinin gösterilmesi adına çok güzel temeller atıldığını da söyleyen Aşçı, “Anadolu halkı, karanlık, sıkıntılı, dertli günlerinde bu insanların yanında olduğunu gösterdiğinde bütün kapılar açılacaktır. İnanıyorum ki 3 yılda, 30 yılda alınamayacak mesafeler alınacaktır. Her alanda insanlar buraya gelmeli. Ticaret, ekonomi, tarım, denizcilik alanlarında burada ihtiyaç var. Türkiye’den müteşebbislerin gelmesi halinde onların bürokratik altyapıyı hazırlamasına yardımcı olacağız” dedi. Kimse Yok Mu Derneği’nin Haiti’de her gün 2 bin kişiye sıcak yemek dağıttığını da dile getiren Aşçı, “Yemek dağıtma noktalarında saat belli olmasına rağmen 3-4 yaşında çocuklar 5 dakika önce yemek alabilmek için saatlerce önceden sıraya geçiyorlar. Biz yemek dağıtımdan dönerken yollarda anneler ve çocuklar karşımıza çıkıyor ve biz açız diye bizlere hallerini arz ediyorlar. Haitili çocukların 3 dev problemi var. Açlık, sağlık ve eğitim. Haitili bebeklerin 3 de biri 10 yaşına ulaşmadan açlıktan ve hastalıktan ölüyor. Genç nüfusa sahip 9 milyonluk Haiti’de 2 milyon çocuk bizim el uzatmamızı aç karınlarını doyurmamızı ve gözyaşlarını silmemizi bekliyor” diye konuştu.
Konya Eczacı Odası Başkanı Tevfik Göçer ise “200 binden fazla insanın öldüğü bu ülkede binlerce yaralı ve hasta insan var. Biz elimize gelen her ilacı getirmek yerine burada insanların acil ihtiyacı olan binlerce ilacı getirdik. İnsanların gerçekten ekmekten ilaca, çocuk mamasından una kadar her şeye ihtiyacı var. Onlara sahip çıkmak ve ihtiyaçlarının giderilmesi için herkesin bir şeyler yapması gerekir” diye konuştu.
ALİ SAİT ÖGE
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.