Haftada 3 gün izin dönemi resmen başlıyor! İşte uygulanacağı tarih

Haftada 3 gün izin dönemi resmen başlıyor! İşte uygulanacağı tarih

Dünya genelinde uzun süredir tartışılan haftada 3 gün izin resmen uygulanmaya başladı. İşte yeni dönemin hayata geçirileceği tarih...

Türkiye ve dünya genelinde iş hayatına yönelik yeni uygulamalar test edilmeye devam ediyor. Haftalık tatil süresinin en az olduğu ülkelerden birisi Türkiye. Özel sektörde 1 günden fazla haftalık tatili olan yok denecek kadar az. Bazı dünya ülkeleri ise haftada 3 gün tatili denemeye başladı.

Dünyada hızla yayılan '4 Gün Çalış, 3 Gün Tatil' uygulaması, iş dünyasında yeni bir akım haline geliyor.

Bu akımın adı '4 Day Week Global' yani "Küresel Haftanın 4 Günü" olarak belirlenmiş durumda ve temel fikir, çalışanlara 4 gün boyunca işlerinde çalışma ve aynı maaşı alabilme özgürlüğü sunuyor.

haftalik-calisma.jpg

Bu uygulama, aynı iş yükü altında çalışacak personelden daha fazla verim alınmasını hedefliyor. Başlangıçta bazı bölgelerde denenmeye başlandıktan sonra, çalışanların daha mutlu, daha verimli ve dengeli bir yaşam sürdürebilmelerini sağlayan bu model, diğer ülkelerde de ilgi görmeye başladı.

Almanya'da bazı bölgelerde de denen bu uygulamanın Şubat 2024'e kadar devam etmesi bekleniyor. Öyle ki 5 ay sonra 4 gün çalışma 3 gün tatil uygulamasının sonuçlarının değerlendirilerek, gelecekte nasıl bir yol izleneceğinin belirlenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum