Hadim Beslenme Fuarı'na katılıyor

Hadim Beslenme Fuarı'na katılıyor

Hadim Belediyesi, Antalya Expo Center'de düzenlenecek olan uluslararası 'Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Günleri'ne katılacak. Fuarda Hadim kirazı tanıtılacak

Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, ilçenin güzelliklerini, tarihini, doğasını, turizm potansiyelini, organik ürünlerini, endemik, aromatik, tıbbi bitkilerini ve tescilli Hadim kirazını tanıtmak için fuarın önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Bu kapsamda Antalya Expo Center'de düzenlenecek olan uluslararası 'Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Günleri' fuarına katılacaklarını kaydeden Başkan Hadimioğlu, "Dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen Expo 2016 Antalya etkinliklerinin hemen öncesinde gerçekleştirilecek fuarda stand açarak ilçenin tanıtımını uluslararası alanda yapacağız" dedi.

İlçenin tarihi, doğası ve iklimi ile ayrıcalıklı bir şehir olduğunu anlatan Hadimioğlu, "Dünyada 570 ile 2000 rakım arasında tarımın yapıldığı tek ilçe. Bir tarafta kirazlar çiçek açarken diğer tarafta bahçeler karla kaplı. Mayıs ayından Eylül ayına kadar dalından kiraz yiyebilirsiniz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir coğrafya yok. Bu topraklarda yetişen kirazın, üzümün, çileğin aroması, kalitesi diğer yerlerde yetişen ürünlerle aynı değil. Bu sebeple Hadim Kirazının tescilini aldık" şeklinde konuştu.

GÖLGEDE ÜZÜM VE KİRAZ KURUTUYORUZ

İlçenin sadece bir mahallesinde mikroklima iklimi sayesinde yetişen Gök Üzüm'ün, Türkiye'de başka yerde üretilmediğini belirten Hadimioğlu, "Torosların dik yamaçlarındaki Aladağ bölgesinde bin 500 dekar alanda üretilen gök üzüm, bölge halkının önemli geçim kaynakları arasında yer alıyor. Yılda yaklaşık bin ton üretilen üzüm, güneş görmeden ve yöreye has yöntemlerle kurutulduğu için doğal rengini koruması ve farklı aroması nedeniyle ilgi görüyor. Üzümün yanı sıra kirazı da kurutuyoruz" dedi.

KEŞFEDİLMEMİŞ BİTKİ TÜRÜ CENNETİ

Fuarın sadece tarım ürünleri üzerine olmadığını, doğal beslenme ve sağlıklı yaşam konularının da yer aldığını kaydeden Hadimioğlu, "Bu dağların, bu toprakların kıymetini biliyoruz ve ona sahip çıkıyoruz. Örneğin ilçemizde yapılan araştırmalara göre dünyanın hiçbir yerinde olmayan, henüz keşfedilmemiş 8 tane bitki türü var. Bu dağların bilim dünyasına kazandıracağı daha birçok bitki türü ve alt türü olduğunu biliyoruz. Hadim'in kurulu olduğu Toros Dağları; üzerinde yetişen birçok endemik meyve, sebze, baharat, tıbbi bitkiler ve türleri için adeta bir gen bankasıdır. Dağlarımız üzerinde yetişen tıbbi bitkilerimizin destekleyici ve önleyici gücüyle başka hiçbir ülkenin aynı tür şifalı bitkisi boy ölçüşemez. Bu nedenle Hadim'de Aromatik Tıbbi Ürünler Borsası projesi üzerinde gerekli çalışmaları yapıyoruz" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.