Hacılar erken gitti alışveriş yakınlarına kaldı

Hacılar erken gitti alışveriş yakınlarına kaldı

Safa Hac Market Mağaza yetkilisi Mehmet Zeki Acar, bu yıl hacı adayların beklenenden erken gitmesi nedeniyle alış veriş yapma fırsatı bulamadıklarını söyledi

Safa Hac Market Mağaza yetkilisi Mehmet Zeki Acar, bu yıl hacı adayların beklenenden erken gitmesi nedeniyle alış veriş yapma fırsatı bulamadıklarını söyledi. Acar, “Hacı adaylarımız her yıl düzenlenen hac seminerlerinden en az bir hafta veya 10 gün sonra yola çıkarlardı. Bu yıl öyle olmadı. Cumartesi günü seminere katılan hacılarımızdan Salı günü yola çıkmaları istendi. Bu kadar kısa sürede yola çıkmak zorunda kalan hacı adaylarımız ise alış veriş yapmaya fırsat bulamadı. Alış veriş yapmadan giden adaylarımızın yerine burada kalan yakınları gerekli olan hurma, zemzem ve gerekli hediyelik eşyaları alarak hacılara hazırlık yapmaya başladı” dedi.

Medine ve Mekke’de yüzlerce iş yerinin yıkılması yüzünden alış veriş yapacak bir mağaza kalmadığını da dile getiren Acar, “Medine ve Mekke’de yeni yapılanma yüzünden eski binalar yıkılıyor. Bunun için doğru dürüst hediyelik eşya satan mağaza kalmadı. Bu nedenle oradan alış veriş yapmak doğru değil çünkü çok pahalı. Burada en iyi gümüş hediye takımları 55 ile 60 arasında değişirken orada aynı takım en az 90 TL arasında. Bu nedenle hacı adaylarımızın kesinlikle oradan alış veriş yapmamalarını öneriyoruz çünkü burada hurmadan zemzeme kadar tüm ihtiyaç maddeleri oldukça hesaplı ve kaliteli. Hacı adaylarımız da böylelikle kendilerine yük yapmamış olacak” diye konuştu.

Safa Hac Market olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce çeşit ürünü müşterilerine sunduklarını da dile getiren Acar, “Safa Hac Market 2 bin 500 civarında çeşide ulaşan ürün yelpazesi ve Türkiye’nin her yerinden internet üzerinden alışveriş imkanı ile yine ön sıralarda yer alıyor. Konya’daki Toptan mağazamızda seccade, tespih, takke, esans, misvak, tülbent, eşarp, kına, sürme, ayakkabı, hacı elbiseleri, ihram, zemzem, hurma, saat, bijuteri ve oyuncak bölümleri ile birlikte cami malzemeleri, cenaze malzemeleri, hediyelik eşya reyonlarımız ile hizmet veriyoruz. 103 çeşit seccade, 240 çeşit tesbih, 44 çeşit esans, onlarca çeşit hurma, zemzem ve binlerce çeşit hediyelik eşya çeşidi mevcut. Bunun için hacı adaylarımız orada kutsal ibadetlerini yaparken yakınları da burada onların tüm ihtiyaçlarını en kaliteli ve seri şekilde karşılayabilir” şeklinde konuştu.

 

 

ALİ SAİT ÖGE

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.