Hacılar, Efendimiz'in Huzurunda

Hacılar, Efendimiz'in Huzurunda

Mekke'de hac farizasını tamamlayan hacılar, Medine'de Hazreti Peygamber'i (sav) ziyaret etmeye başladı. Mescid-i Nebevi'ye gruplar halinde gelen hacılar, Efendimiz'i selamlayarak Allah'a dua ediyor. Hacılar, Ravza-i Mutahhara (temiz bahçe) önünde...

Mekke'de hac farizasını tamamlayan hacılar, Medine'de Hazreti Peygamber'i (sav) ziyaret etmeye başladı. Mescid-i Nebevi'ye gruplar halinde gelen hacılar, Efendimiz'i selamlayarak Allah'a dua ediyor.

Hacılar, Ravza-i Mutahhara (temiz bahçe) önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Ravza-i Mutahhara, Hazreti Peygamber'in kabri ile minberi arasındaki bölüme deniyor. "Evimle minberim arası, cennet bahçelerinden bir bahçedir." hadis-i şerifi sebebiyle hacılar bu bölümde namaz kılmak için adeta yarışıyor. Suudi yetkililer, cennetten bir bahçe sayılan bu bölüme hacıları grup grup alıyor. Hücre-i Saadet denilen kabir bölümünde ise Efendimiz'den başka yanı başında Hazreti Ebubekir ve Hazreti Ömer'in kabri şerifleri bulunuyor.

Ravza-i Mutahhara ve Efendimiz'in kabrini ziyaret eden Türk hacılar, büyük heyecan duyduklarını dile getirdiler. Hacılar, haccın meşakkatli olduğuna vurgu yaparak kutsal topraklara genç yaşta gelinmesi tavsiyesinde bulundular.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.