Hacı Veyiszâde Hoca Efendi anılacak

Hacı Veyiszâde Hoca Efendi anılacak

Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, “Bir şehrin değeri ve kıymeti, yetiştirdiği, barındırdığı kıymetleri ve kıymetlileri ile oluşur. Merhum Hacı Veyiszâde Mustafa Kurucu Hoca Efendi'nin vefatının 62.yıl dönümü dolayısı ile gerçekleştireceğimiz programa tüm

Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, “Bir şehrin değeri ve kıymeti, yetiştirdiği, barındırdığı kıymetleri ve kıymetlileri ile oluşur. Merhum Hacı Veyiszâde Mustafa Kurucu Hoca Efendi'nin vefatının 62.yıl dönümü dolayısı ile gerçekleştireceğimiz programa tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

Merhum Hacı Veyiszâde Mustafa Kurucu Hoca Efendi'nin vefatının 62.yıl dönümü münasebetiyle, Konya İl Müftülüğü ve Türk Anadolu Vakfı işbirliği ile tertiplenen anma programına yönelik İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge bir basın toplantısı düzenledi.

“MERHUM HACI VEYİSZÂDE ÖMRÜNÜ İSLAMA ADADI”

Merhum Hacı Veyiszâde Mustafa Kurucu Hoca Efendiyi anma ve anlama programının 11 Şubat 2022 Cuma günü saat 20.30’da Konya Ticaret Odası Konferans salonunda gerçekleşeceğini dile getiren İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, “Bir şehrin değeri ve kıymeti, yetiştirdiği, barındırdığı kıymetleri ve kıymetlileri ile oluşur. Ömrünü din ve iman, ahlak ve fazilet, vicdan, irfan ve memleket için, su gibi harcamış, canını sebil edercesine çalışmış, gelecekte İslam davasına hizmet edecek genç imanlı nesilleri yetiştirmek uğruna bir çok zahmetlere katlanmıştır. Öyle ki, birçok münafığa tahammül etmiş, bir talebenin yetişmesi uğruna bin münafığın kahrını çekmiş bir bahçıvan olmuştur. Hoca efendi çok ciddi, dersini çok seven, çok zahmetler çeken kâmil ve arif bir insandı. Hacı Veyiszade Hoca Efendi Kur'an-ı Kerim okumanın yasak olduğu dönemde evlerde çocuklara gizlice Kur'an dersi veriyor. Tabi ozamanda Kur'an'a düşman münafık biri, hocayı şikâyet ediyor. Hoca karakola götürülüyor, ifadesi alınacak. Çünkü onlara göre suçlu. Hacı Veyiszade karakola girmiş bakmış, hırsızı, ayyaşı, adli suçlusu ne ararsan var, haliyle ifade için bir hayli sıra bekleyecek. Bir fırsatını bulup bir polis memuruna "Guzum Guran okumayı bilin mi?" demiş," bilmem" cevabını alınca, "O zaman bugünün yadigarı olsun, sana hamı (fatihayı) belleteyim" demiş. Düşünebiliyor musunuz, hizmet ve dava endişesi onu karakolda dahi durduramıyor ve gayretinden zerre eksiltemiyor” diye konuştu.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VERİLECEK

Merhum Hacı Veyiszâde Mustafa Kurucu Hoca Efendi'nin vefatının 62. yıl dönümü münasebetiyle, Konya İl Müftülüğü, ve Türk Anadolu Vakfı işbirliği ile düzenleyeceği anma ve anlama programının içeriği hakkında kısa bir bilgi veren Öge, "Çevre bilinci ve afetler. küresel krizlerde yardımlaşma ahlakı" konulu ödüllü kompozisyon yarışmasında dereceye giren her iki kategoride de birinci olan öğrenciler eserlerini katılımcılara okuyacaklar ve akabinde 20 kişiye ödül takdim edilecektir. birincilere 2250 tl, ikincilere 1750 tl, üçüncülere 1500 tl, dördüncüden onuncuya kadar da çeyrek altınla ödüllendirileceklerdir. ayrıca programda; hoca efendinin hayatını anlatan kısa bir belgesel filmi izlettirilecek ve akabinde marmara üniversitesi fen-edebiyat fakültesi öğretim üysesi prof. dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı konferans vereceklerdir. il müftülüğü ilahi dinletisinin ardından programımız tamamlanmış olacaktır.ilgi duyan kardeşlerimizi programımıza davet ediyoruz” dedi

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.