Hacı Veyis Camii bahçesi yazın da dert, kışın da…

Hacı Veyis Camii bahçesi yazın da dert, kışın da…

Sultan Selim Camii’nin restorasyon işinin tamamlanamaması nedeniyle bir vakit namazı sonrası 4-5 cenaze namazının kılındığı Hacı Veyis Camii’nde gerekli bakım ve düzenlemeler yapılmadığı için vatandaşlar adeta zulüm çekiyor.

Vakit namazlarında camide yer kalmadığı için bahçede saf tutan vatandaşlar patlak hoparlörler yüzünden rahatsız oluyor.  Ayrıca vakit namazları sonrası cenaze namazlarının kılındığı alan hem yaz hem de kış aylarında vatandaşlara sorun oluşturuyor. Alanda kurulu bir ses düzeni de olmadığı için cenazelerin isimleri bile cemaat tarafından anlaşılmıyor. Uzun süredir dile getirilmesine rağmen cenaze namazlarının kılındığı alanın üzeri kapatılmadı. Cenaze namazı kılmak için alana gelen vatandaşlar kışın ıslanmaktan kurtulamazken yazın ise güneş ve sıcak taşlardan gelen sıcaklıkla adeta zulüm görüyor. Hacı Veyis Efendi’nin medreselerin kapatılmasından sonra vefat edinceye kadar imam ve hatipliğini yaptığı Hacı Veyis Camii (Eski ismi Dolav Camii), Mevlana Türbesi ve Şehitler abidesi bölgesinde bulunduğu için pek çok yerli ve yabancı turistin de uğradığı bir mekan konumunda bulunuyor.

3-2.20160614103047.jpg

TURİSTLER SESTEN KAÇIYOR

İsmail Kuşçu isimli bir vatandaş şehrin en saygın mekanlarından birinde nahoş görüntülerin yaşandığını belirterek, “Namaz kılıyoruz. Patlak bir hoparlörden hocanın ne dediği anlaşılmıyor. Bu cami Konya’yı temsil ediyor desek yalan olmaz. Şehir dışından hatta yurt dışından buraya insanlar geliyor. Eskiden bizim ezanlarımızdan turistler Müslüman olurdu. Bu sesi duyan turist de kaçıyor” dedi. Cenaze namazı kılınan alanın üstünün kapatılması gerektiğini ifade eden Mustafa Koç isimli vatandaş da şöyle konuştu: “Geçtiğimiz gün yüzlerce kişinin bulunduğu cemaat yağmur altında ıslandı. Çok rezalet bir durum. Taşıma bir hoparlörden isimler söyleniyor fakat anlamak en mümkün. Cenaze defnedilirken herkes bitse de bir kaçsak diye düşünüyor artık. Buralara önlem alınması lazım. Taşıma ile iş olmaz. Şehir önemli bir kısmının cenaze namazının kılındığı yerin böyle bir halde olması kabul edilemez.”

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.