Hacı Adayları, Arafat'ta Vakfeye Çıktı

Hacı Adayları, Arafat'ta Vakfeye Çıktı

Dünyanın dört bir yanından gelen yaklaşık 3 milyon hacı adayı, vakfe icin Arafat’ta toplandı. Dünden itibaren Arafat'a gelmeye başlayan hacı adayları, kendi ülkelerine ayrılan bölgelere geçerek çadırlarına yerleşti. Hacı adayları,...

Dünyanın dört bir yanından gelen yaklaşık 3 milyon hacı adayı, vakfe icin Arafat’ta toplandı. Dünden itibaren Arafat'a gelmeye başlayan hacı adayları, kendi ülkelerine ayrılan bölgelere geçerek çadırlarına yerleşti.

Hacı adayları, gece Muzdelife denilen Arafat ile Mina arasındaki bölgede de vakfe yapacak. Yarın bayramın birinci günü büyük şeytanı taşlamanın ardından kurban kestirecek olan hacı adayları, tıraş olup ihramdan çıkacak. Taş, baş (kurban), tıraş diye özetlenen bu 3 görevden sonra hac tamamlanmış olacak.

Milyonlarca hacı adayının bölgeye gelmesi sebebiyle, görevliler büyük çaba harcadı, yollar açık tutulmaya çalışıldı. Havadan çok sayıda helikopter tur atarak güvenlik ve düzeni kontrol etti. Arafat'a uzun yolda yürüyüp ayaklarından yaralananlar, ambulansla hastaneye getirildi. Cebeli rahmeye çıkan haci adayları, burada uzun dualar etti. Kavurucu sıcak sebebiyle direklerden su püskürtüldü.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.