Hac fiyatlarında artış

Hac fiyatlarında artış

Suudi Arabistanda ev fiyatlarının artmasına paralel olarak bu yıl hac masraflarının artacağı belirtildi. Geçen yıl normal tipleri 2 bin Euro olan Diyanetin hac ücretleri de artacak

İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, bu yıl Türkiye'den 70 bin civarında kişinin kutsal topraklara gönderileceğini söyledi. Suudi Arabistan'ın her ülkeye nüfusunun binde 1’i kadar kota ayırdığını ifade eden Özbuğday, bu kotanın Türkiye'deki müracaatları karşılamada yetersiz kaldığının altını çizdi. Suudi ve Türk yetkililerin görüşerek bu kotayı artırdığına işaret eden Özbuğday, 70 bin olan kotaya 40 bin daha ekleneceğini söyledi.
Bu yıl Konya'dan 5 bin kişiyi hacıya göndermeyi planladıklarının belirten Özbuğday, geçen yıl Konya'dan kutsal topraklara gitmek için 32 bin 500 kişinin başvuruda bulunduğunu söyledi.
Bu sene müracaatta artış beklediklerini de belirten Özbuğday, her ilde ne kadar müracaat olursa ona göre o kente kota ayrıldığını aktardı. Ayrıca hacı olmak için kayıt süresinin 8 Nisan ile 24 Nisan tarihleri arasında olduğunu ifade eden Özbuğday, “Vatandaşlarımız ilk müracaat eden kişilerin hacı olma şansının daha çok artacağını sanıyorlar. Ancak öyle bir şey yok. Vatandaşlarımız kayıt için acele etmesin. Ayrıca ilçe müftülüklerinden de kayıt işlemleri yapılmakta. İsteyen adaylarımız gidip oralardan da müracaat işlemlerini yaptırabilirler’ değerlendirmesinde bulundu.
Bu yıl haç masraflarının arttığını belirten Şükrü Özbuğday, “Geçen yılki hac masrafları normal tipleri için 2 bin Euro'ydu. Diğerleri ise 3 bin ile 7 bin Euro arasında değişiyor. Bu yıl ise bu rakam artacak. Hacı olmak isteyen vatandaşlarımız hesaplarını ona göre yapsın” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.