H IŞİD TSK: 4'ü sözde emir 51 IŞİD'li öldürüldü

H IŞİD TSK: 4'ü sözde emir 51 IŞİD'li öldürüldü

TSK, Fırat Kalkanı harekâtının 165'inci gününde, Suriye'nin El Bab ve Bzagah bölgelerine yönelik hava harekâtı ve çatışmalar sırasında, 4'ü IŞİD komutanı olmak üzere 51 militanın etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, Fırat Kalkanı harekâtının 165'inci gününde, hedef tespit vasıtalarıyla belirlenen 200 IŞİD hedefine, ateş destek vasıtalarıyla atış yapılarak militanlarca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri ve komuta kontrol tesisleri baskı altına alındı. Bu hedeflerden bazıları kullanılamaz hale getirildi. 4'ü IŞİD komutanı olmak üzere 51 militan etkisiz hale getirildi.

Koalisyon güçlerince Bab bölgesinde tespit edilen IŞİD hedeflerine yönelik yürütülen 8 hava harekâtı sonucunda, ikişer savunma mevzisi ve silahlı araç kullanılamaz hale getirildi. Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklarca El Bâb ve Bzagah bölgelerinde tespit edilen 65 IŞİD hedefine yönelik düzenlenen harekât sonucunda, barınma maksatlı kullanılan 56 bina ve 3 karargah yapısı imha edildi.

IŞİD'den bölgelerde muhaliflere destek sağlayan, patlayıcı madde tespit ve imha timlerince 24 el yapımı patlayıcı kontrollü infilak ettirildi. Harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 3 bin 656 el yapımı patlayıcı ve 55 mayın kontrollü imha edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.