Güzel Sanatlar Sempozyumu başladı

Güzel Sanatlar Sempozyumu başladı

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin 10uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen IFAS Uluslar arası Güzel Sanatlar Sempozyumu fakültenin konferans salonunda törenle başladı

Törende söz alan Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan, “Yürekleri birleştirip, bu üniversite için çok çalıştık, güzel eserler ortaya koyduk. Bir köşede olsam da Selçuk Üniversitesi’nin bir mensubu olduğum için her zaman gurur duyacağım.” dedi. Dekan Fevzi Günüç’ün anlamlı teşekkürü ise Rektör Okudan’ı duygulandırdı.
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Güzel Sanatlar Fakültesi yeni binasının da sempozyumdan önce açılışının planlandığını ancak Bitlis ve Hakkari’den gelen  şehit haberleri nedeniyle açılışın ertelendiğini hatırlatarak, “Ne yaparlarsa yapsınlar ülkemizin bölünmez bütünlüğünü bozamayacaklar. Ne söylesek boş. Şehit düşen askerlerimizin ailelerinin acısını dindiremeyiz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine de başsağlığı diliyorum” dedi.Rektör Okudan’a tablo hediye eden Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Günüç ise, 3 gün sürecek ve 10 ülkeden çok sayıda akademisyenin katılacağı sempozyumun Konya’da sanatın gelişimi açısından oldukça önemli olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Fevzi Günüç, “Kültürün oluşmasında ve gelişmesinde hiç şüphesiz sanat, göz ardı edilemeyecek kadar büyüktür. Yine bir milletin kopmaması gereken hayat damarlarından olan sanat, ecdadımız tarafından insanların ahlaken ve ruhen terbiye edilmesinde etkili bir araç olarak kullanılmıştır. Değerli sanatçılarımızın burada sanatı tartışacak olması beni çok mutlu etti. Sempozyumu zenginleştiren akademisyen ve sanatçı arkadaşlarımızı dinlemekten ve sanat eserlerini görmekten memnuniyet duyacağız. Bu kapsamda sempozyuma katılan akademisyenler ve sanatçılar 100’e yakın bildiri sunacak. Ayrıca 143 sanatçının resim, heykel, mimari ve fotoğraf sergileri sanatseverlerin beğenisine sulunacak” diye konuştu.
MERHABA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.