Güzel Altyapı önemli

Güzel Altyapı önemli

GSGM İl Spor Okulları Futbol Antrenörü Süleyman Güzel, alt yapıda yer alan sporcuların futbol eğitimini bir bütün halinde alması gerektiğini ve güzel alışkanlıkları küçük yaştan itibaren kazanması ger

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl spor okulları futbol antrenörü Süleyman Güzel, altyapı çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Güzel; “Alt yapılarda yer alan sporcular; futbol eğitiminin bütünlüğü içinde, fiziki ve atletik performansla birlikte eğitilmelidir” dedi. Bireyin kişiliği gibi özelliklerinde, küçük yaştan itibaren eğitilerek olumlu alışkanlıklar haline dönüştürülmesinin sağlanması gerektiğini dile getiren Güzel, futbolun geniş bir tabana yayılması halinde gelişebileceğini sözlerine ekledi. Futbolda, başarıyı geliştirme ve yarışmada üstün gelme amacı için gösterilen çabayı, bedensel bakımdan daha yetenekli olanların seçilerek sürekli ve yoğun bir eğitimle geliştirmelerini şart koştuğunu da dile getiren antrenör Süleyman Güzel, Türkiye’nin bir çok takımında Sabri Kiraz, Koka, Çolokoviç, Metroviç, Yücel İldiz, Metin Türel, Zeynel Soyuer, Tezcan Uzcan, Aldoğan Argun, Ender Gonca, Fethi Demircan, Coşkun Demirbakan, Gündüz Tekin Onay gibi ünlü teknik adamlarla çalıştı.

Antrenör Süleyman Güzel, altyapı eğitimiyle ilgili açıklamasını şöyle sürdürdü. “Sporcuları Milli takım seçmelerine torpille göndermek olmaz, Bu, olsa olsa yalakalık olur! Bu da bize başarı ve itibar kazandırmaz. Sporcular gerekli ilgi ve teşviki görmelidir. Memleketimizin çocuklarına verebileceğimiz çok şeyler vardır. Bu özgüven ve değerlilik hissini onlara önce kulübü vermelidir. Çocuklar bunu, yorgunluk ve heyecan gibi değişik etkiler yaparak ve yaşayarak öğrenmelidirler. Sosyal yaşamda grup oluşturmayı, yenmeyi ve yenilmeyi, bir lidere ve kulüp kurallarına uymayı yine yaşayarak öğrenmelidirler. Temelde, genç takım eğitiminde şuan ki eğiticileri yetiştirmek, kurumsallaşma ile tesis gibi yokluklardan oluşan sorunlar içerisinde yenmeyi ve başarıyı düşünemeyiz. Her sezon o hoca kötü, bu futbolcu sahtekar, şu yönetici hırsız diye birilerini suçlamakla bir yere varamayız.”

İnsan yapısını ve günümüzün teknolojik gelişimini dikkate almadan çocuk ve gençlere futbol eğitimi yaptırıldığını da belirten Güzel açıklamasını şöyle tamamladı. “Sorunumuz; geri kalmışlığa çözüm arayan her ilgili,  futbolu topluma yansıtarak geniş bir tabana yayılması gereğini dile getirir. Şehrimiz koşullarında bunun en kolay ve gerçekçi çözümü; mülki amir ve Konyalı, gerçek anlamda spor adamlarından geçer. Ancak bunları yapmazsak çok şanssız yıllar yaşamış Konya futbolu daha çok şanssızlıklar yaşamaya devam edecektir.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.