Güvenilir kurumdan net açıklama: Dolar yakın tarihte 47 lira olacak

Güvenilir kurumdan net açıklama: Dolar yakın tarihte 47 lira olacak

Türkiye'de ekonomi piyasalarını takip edenleri şaşırtan bir açıklama yapıldı. Güvenilir kurumun açıklamalarına göre dolar bu tarihte 47 lira olacak.

Dünya genelinde dolar kurunu takip eden insan sayısı milyarları buluyor. Birçok ülkenin para biriminin değeri dolar endeksine göre belirleniyor. Son olarak güvenilir kurumun dolar/TL tahmini paylaşıldı. Bu tahminde dolar/TL'nin 47 lira olacağı açıklandı.

dolar-1.jpg

EKONOMİ UZMANINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Küresel piyasalarda en çok değer kaybeden para birimlerinden birisi Türk Lirası. Ekonomi Uzmanı Dr. Murat Kubilay, “2025 için enflasyon artışı dövizden daha fazla olacak,” dedi. Ekonomi yönetimi, kur artışının devam edeceğini kabul eden verileri paylaştı.

dolar-2.jpg

OVP VERİLERİ GELECEK YILLARA IŞIK TUTUYOR

Geçtiğimiz gün Orta Vadeli Program (OVP) açıklandı. Türkiye ekonomisinin önümüzdeki süreçte hangi konuma geleceği bu verilerle ortaya koyuldu. 2027 yılına kadar olan kısmı kapsayan programda dolar tahminleri şaşırttı. 2024 yılında doların yüzde 41.4 oranında artması öngörülüyor.

DOLARIN YÜKSELİŞİYLE HER ÜRÜNE ZAM GELECEK

OVP verileri, 2025 yılı için doların ortalama 42 TL, 2026’da 44.4 TL ve 2027'de ise 46.9 TL seviyelerine ulaşacağını işaret ediyor. Yani doların 2027 yılında 47 lirayı görebileceği belirtiliyor. Söz konusu tahmin halk arasında tartışmalara yol açtı. Doların yükselmesiyle a'dan z'ye her ürüne defalarca zam geleceği belirtildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum