Güroymak'ta 'Adını Yaşatacağız Öğretmenim' Kampanyası

Güroymak'ta 'Adını Yaşatacağız Öğretmenim' Kampanyası

Bitlis’in Güroymak Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilçede görevliyken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden öğretmen anısına 'Adını yaşatacağız öğretmenim' bağış kampanyası başlattı. Kampanya sonucunda...

Bitlis’in Güroymak Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilçede görevliyken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden öğretmen anısına 'Adını yaşatacağız öğretmenim' bağış kampanyası başlattı. Kampanya sonucunda elde edilen gelirle ilçede ki kütüphane ve konferans salonu modernize edilerek bu iki yapıda öğretmenin adı yaşatılacak.

Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Oduncular Köyünde görevli iken 24 Eylül 2014 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Pozantı Belediye Meclis Üyesi İsmail Çörekçi’nin öğretmen oğlu Oğuz Çörekçi’nin anısına Güroymak ilçesinin kütüphanesi ve konferans salonu modernize edilerek “Oğuz Çörekçi Kültür Merkezi” ismini alacak.

Oğuz Çörekçi adını alacak Kültür Merkezi için Aile Destek Merkezindeki kursiyer bayanlar 1 ay boyunca yaptıkları yemeklerden elde ettikleri geliri, öğrenci ve öğretmenlerin sergiledikleri müzik dinletisi, tiyatro gösterilerini ve resim sergilerinden elde ettikleri gelirler, cami cemaatlerinin toplamış olduğu yardımlar ve esnafların bağışları adı verilecek olan Kültür Merkezi için kullanılacak. Kampanyaya destek veren öğrenciler ise öğretmenleri adına açılacak olan Kültür Merkezi’nin bağış hesabına harçlıklarını yatırarak destek olacak.

Tertip Komitesi tarafından yapılan açıklamada kampanyaya tüm duyarlı vatandaşların destek vermesi istenilirken, kampanyanın asıl amacının uzaklardan gelip Güroymak’ta hizmet ederken vefat eden genç öğretmenin adını yaşatmak ve açılacak olan Kültür Merkezi’nde yeni Oğuzlar yetiştirmek olduğu açıklandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.