Gürler’den Teröre Tepki

Gürler’den Teröre Tepki

BİRKONFED Diyarbakır İl Başkanı Türkan Gürler, küresel terör örgütleri ve uzantılarını kınadı.BİRKONFED Diyarbakır İl Başkanı Türkan Gürler, bölgedeki ve Ortadoğu’daki gelişmelere ilişkin açıklamalard...

BİRKONFED Diyarbakır İl Başkanı Türkan Gürler, küresel terör örgütleri ve uzantılarını kınadı.

BİRKONFED Diyarbakır İl Başkanı Türkan Gürler, bölgedeki ve Ortadoğu’daki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Binlerce yıllık kardeşlik ve İslam mayası ile yoğrulmuş Türkiye ve bölgenin üzerinde oyun oynayanların amaçlarına ulaşamayacağını belirten Gürler, “Kadim medeniyetler şehri İslam’ın 5. Harem-i Şerifi olan ilimizde son zamanlarda yaşanan acı olaylarda bölge halkımız bir kez daha bu kirli oyunların kumpasında kalmıştır. Bölgemiz yıllardan gelen konumuyla ve sosyolojik yapısıyla hem vatanımızın hem de dünyanın hassas noktasıdır. Bu nedenle ister istemez tüm şeytani güçlerin ve gizli servislerin üzerinde senaryolar çizdiği bir bölgedir. Yakın tarihimiz bunun acı vakıalarıyla doludur. Bu acıların en çok olumsuz etkisi bölge halkımız üzerinde olmuştur. Binlerce ananın gözyaşları ve binlerce kardeş kanı bu topraklar üzerinde akmıştır. Ama her ne olursa olsun hiç bir kirli emelli örgütler ve uzantılar bu kadim toprakların kardeşliğini manevi dokusunu bozmayacaktır. Millet ile devlet arasında asla engeller koyamayacaktır.

Son zamanlarda hızla artan ve acılara sebebiyet veren birlik ve bütünlüğümüze zeval getirmeye çalışan tüm şeytani hain saldırılar düzenleyen küresel terör örgütü ve uzantılarını şiddet ve nefretle kınıyoruz” dedi.

Gürler, Türkiye’nin ve bölgenin hizmetinde olacaklarını da anlatarak, şunları kaydetti:

“Bizler oynan bu oyunların bozulması için dini ırkı etnik kökeni her ne olursa olsun halkımızı bir millet olma bilinciyle kucaklayıp bölgemiz ve vatanımız için BİRKONFED ailesi olarak, insanı yaşat ki devlet yaşasın, halkımızı kalkındır ki devletimiz milletimiz büyüsün sloganıyla bu yola baş koyduk. Bu yolda emin adımlarla ilerleyip bölgemizin ve vatanımızın hizmetinde olacağız. Diyarbakır’ımız ve bölgemiz için birleştirici güç olarak çıktığımız bu yolda BİRKONFED genel merkez kararıyla şahsıma tevdi edilen il başkanlığı görevini layıkıyla yerine getireceğimi Cenab-ı Hak’tan niyaz eder, ilimiz ve hemşerilerimiz için hayırlı uğurlu olmasını dilerim.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.