Gurbetçilere müjdeli haber! Kişi başı 1000 Euro destek verilecek

Gurbetçilere müjdeli haber! Kişi başı 1000 Euro destek verilecek

Türkiye genelinde gurbetçilerle ilgili tartışmalar devam ediyor. Almanya, Belçika, Hollanda, Fransa ve Avusturya gibi Avrupa ülkelerinde yaşayan milyonlarca gurbetçiye müjdeli haber verildi. Kişi başı 1000 Euro destek yolda.

Türkiye'de vatandaşın öncelikli gündem maddeleri belli oldu. Bunlar sıralanacak olursa en çok ekonomi konuşuluyor. İlk 10 gündem maddesi arasında ise gurbetçiler var. Son yıllarda dövizin yükselmesiyle gurbetçilerle ilgili konuşmalar arttı. Almanya, Belçika, Hollanda, Fransa ve Avusturya gibi Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçilere sevindiren haber verildi.

gurbetci-03030.jpg

Son yıllarda maliyetlerin artmasıyla gurbetçiler Türkiye'ye gelirken 40 kez düşünüyor. Uçak biletleri o kadar yükseldi vatandaş yanına bile yaklaşamıyor. Örnek vermek gerekirse 4 kişilik gurbetçi bir ailenin Türkiye'ye uçakla tatile gelmesinin maliyeti 150 bin lirayı buluyor. Uçak biletleri gidiş dönüş 80-100 bin lira tutuyor. Araç kiralamak ise en az 60 bin lira tutuyor. Durum böyle olunca gurbetçiler arabayla memleketlerine gelmeyi tercih ediyor.

euro-30303.webp

Araçla gelenler ise yakıt maliyeti ve Türkiye'deki artan otoyol ve köprü ücretlerinden şikayetçi. Türkiye'ye bu yıl tatile gelen bir gurbetçi isteklerini sıraladı. Gurbetçi isim, "Biz her yıl Türkiye'ye tatile gelip 7 bin Euro harcıyoruz. Bacasız sanayiyiz biz. Bundan sonra gurbetçiler olarak Türkiye'den 1000 Euro destek istiyoruz" dedi.

gurbetci-222.jpg

Almanya'dan Türkiye'ye izine gelen Ahmet Uzun isimli gurbetçi, "Ben Türkiye'ye tatile geliyorum. Burada bize kötü laflar edenler oluyor. Ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz. Gurbetçilere devlet en az 1000 Euro destek vermeli. Biz bu talebimizi dile getireceğiz ve inşallah bir gün kabul olacak" ifadelerini kullandı. Gurbetçilerin 1000 Euro destek talebinin kabul edilip edilmeyeceği ise merak konusu oldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum