Güneydoğu'da Gergin Gece

Güneydoğu'da Gergin Gece

Suriye'nin Kobani şehrinde yaşanan IŞİD saldırıları, başta Diyarbakır olmak üzere, Batman, Şırnak, Mardin ve ilçelerinde protesto edilirken olaylar çıktı. Bazı yerlerde protestolar ışık açıp kapatma şeklinde devam ederken bazı yerlerde...

Suriye'nin Kobani şehrinde yaşanan IŞİD saldırıları, başta Diyarbakır olmak üzere, Batman, Şırnak, Mardin ve ilçelerinde protesto edilirken olaylar çıktı.

Bazı yerlerde protestolar ışık açıp kapatma şeklinde devam ederken bazı yerlerde hükümet binası, AKP temsilcilikleri, yurt ve dershanelere saldırı yapıldı. Demokratik Toplum Kongresi de açıklama yaparak halka Suriye sınırına gitmesi çağrısında bulundu.

Radikal selefi IŞİD örgütünün Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Diyarbakır'da ışık açma kapatma eylemi yapıldı. Diyarbakır son yılların en büyük protesto eylemine sahne oldu. Halk balkonlardan tencere ve tavaları birbirine vurdu, araç konvoyları yollarda kornaya basarak ilerledi.

Bazı yerlerde göstericiler ile polis arasında çatışma yaşandı. Hakkari, Şırnak, Mardin, Batman ve Muş gibi illerin yanı sıra Yüksekova, Cizre, Nusaybin, Kızıltepe ve Silvan gibi ilçelerde büyük protesto gösterileri yapıldı. Diyarbakır'da eylemciler "Kobani düşerse Amed düşer" diye sloganlar attı.

DTK: KOBANİ'Yİ SAVUNMA SEFERBERLİĞİNE ÇAĞIRIYORUZ

Bu arada Demokratik Toplum Kongresi (DTK), yazılı bir açıklama yaparak, Kobani sınırına gidilmesi çağrısında bulundu. Açıklamada şöyle denildi: "Halkımız mücadele tarihinin en önemli ve kritik süreçlerinden birini yaşamaktadır. İŞİD çeteleri, uluslararası ve Türkiye başta olmak üzere bölge gerici güçlerinin desteği ile Kobane'de bir katliam gerçekleştirmek istemektedir. Kobane büyük bir saldırı ve kuşatma ile karşı karşıyadır. Hedef Rojava devrimini boğmak, devrimin tüm kazanımlarını yok etmektir. Bu planın Ortadoğu’yu yeniden dizayn etmek isteyen uluslararası ve bölgesel hegemonik güçlerin ortak bir organizasyonu olduğu açıktır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bu konudaki tutumu ve İŞİD terör örgütüne başta askeri olmak üzere verdiği her türlü destek gün gibi ortadadır. 7'den 70'e Kobane halkının ve fedai koruyucu güçlerin çevresinde seferberlik ruhuyla, bu gece itibariyle Suruç sınırına gelmeye, tüm alanlarda halkımızın yapabileceği her türlü eylem ve etkinliğe destek sunmaya ve özgürlük çemberini genişleterek Kobane'yi bir bütün savunma seferberliğine çağırıyoruz." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.