Güney Koreli Stk: Kimse Yok Mu’ya Yapılanları Anlayamıyoruz (Özel)
Güney Koreli sivil toplum kuruluşu (STK) Bonita'nın yetkilileri, Türkiye'de Kimse Yok Mu Derneği'ne yapılan baskıları anlamadıklarını ifade etti.
Çocuk hakları ve işçi hakları üzerine araştırma ve faaliyetlerde bulunan Bonita’nın yetkilileri, geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda Kimse Yok Mu’nun faaliyetlerini yakından izlemek için Endonezya'nın Açe bölgesine gitmişti. 2005 yılındaki tsunami ile Endonezya’da en çok kaybı veren Açe’de Kimse Yok Mu’nun kurban eti dağıtma faaliyetlerine katılan Koreli STK üyeleri, son günlerde Kimse Yok Mu’ya yapılan baskılara anlam veremediklerini ifade etti.
Cihan Haber Ajansı’na konuşan Bonita eş başkanları Yun Yelim ve Gong Yunhee, Kimse Yok Mu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Türk arkadaşları sayesinde Kimse Yok Mu’yu tanıdığını aktaran Yun, internet üzerinden Kimse Yok Mu’nun kurban faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olduğunu ifade etti. Yun sözlerine şöyle devam etti: “Her sene fakir ülke veya bölgelerde et dağıttığını öğrendikten sonra bu yıl nereye gidelim derken, Açe’yi uygun bulduk. Kimse Yok Mu gönüllüleri ile beraber bizzat ben de et dağıttım.”
“TSUNAMİ YETİMLERİNE BURS VERİLMESİNDEN ÇOK ETKİLENDİM”
Kimse Yok Mu’nun Açe’deki faaliyetlerinden çok etkilendiğini aktaran Yun, en çok da tsunami yetimlerine burs verilerek, okula gönderilmesinden etkilendiğini aktardı. “Oradaki kolejde bir kız öğrenci ile tanıştım. Çok zeki birine de benzemiyordu. Yetim olduğu için burs aldığını duydum. Meğerse Kimse Yok Mu tsunamide bu tür öğrencilere Türkiye’den koruyucu aile bulmuş.” diye konuşan Yun, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Kimse Yok Mu’nun bu çok yönlü faaliyetlerinden çok etkilendim. Bizim Kimse Yok Mu’dan öğreneceğimiz çok şey var.”
“KİMSE YOK MU TEK YÖNLÜ BİR YARDIM KURULUŞU DEĞİL”
Cihan mikrofonuna konuşan Bonita eş başkanı Gong Yunhee, Kimse Yok Mu’nun diğer yardım kuruluşlarından çok farklı olduğunu söyledi. Kimse Yok Mu’nun bölge halkına sadece yardımlar ulaştırarak kısa vadeli yardım programlarının olmadığına şahit olduğunu aktaran Gong, bölgedeki eğitim faaliyetlerine de katkıda bulunarak uzun vadeli faaliyetler yapmasını etkileyici bulduğunu söyledi.
“KİMSE YOK MU’YA YAPILAN BASKILARA ANLAM VEREMEDİK!”
Gong konuşmasının devamında son zamanlarda Türkiye'de hükümet tarafından yapılan baskılara da değindi. Gong, Kimse Yok Mu’nun faaliyetlerini bizzat katılıp şahit olduğunu, böyle bir kuruluşa neden baskı yapıldığına anlam veremediğini söyledi.
“Güney Kore’de de Kimse Yok Mu’nun faaliyetlerini göstermesi gerektiğini düşünüyorum.” diye konuşan Gong sözlerini şöyle tamamladı: "Bu baskıların tam arka planını bilmiyorum. Ama Kimse Yok Mu’nun tsunami sonrası da süreklilik gösteren projeleri olduğu için faaliyetlerinin devam etmesi gerekiyor.” CİHAN
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.