Güney Kore’den Uluslararası Kumar Çetesine Dev Operasyon

Güney Kore’den Uluslararası Kumar Çetesine Dev Operasyon

Güney Kore Emniyet birimleri internet üzerinden kumar oynattığı gerekçesiyle uluslararası bir çeteye baskın düzenledi. Liderlerinin Kamboçya’da olduğu belirtilen çetenin, son 5 yılda yaklaşık 470 milyon dolar gelir elde ettiği bildirildi....

Güney Kore Emniyet birimleri internet üzerinden kumar oynattığı gerekçesiyle uluslararası bir çeteye baskın düzenledi. Liderlerinin Kamboçya’da olduğu belirtilen çetenin, son 5 yılda yaklaşık 470 milyon dolar gelir elde ettiği bildirildi.

Filmlere konu olacak operasyonda 12 kişi gözaltına alınırken, 9’u tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi. Çetenin Kamboçya’daki liderlerinin tutuklanması için Güney Kore, İnterpol’e başvuruda bulundu.

2007 yılında ilk kumar sitesini açan çete, Çin ve Japonya olmak üzere 5 ülkede 400’den fazla sunucu kurdu. Güney Kore’nin kumar sitesine girişini yasaklaması ile yeni site kuran çete, 75 bin üyesini mesaj atarak yeni sitelerine aynı ID’leri ile davet etti. Geçen sürede 25 bin adres değiştiren sitenin bu domain değişikliğine sene başına 500 bin dolar harcandığı belirtildi.

Son olarak kendilerine merkez olarak Kamboçya’yı seçen çete, 2009 yılında bir tefeci şirketi kurarak faaliyetlerine burada devam etti. Satın aldıkları 8 katlı binayı kumar sitelerinin merkezi yapan çete, çalışanlarının konaklaması için de 2 villa satın aldı. Sitenin sanal saldırılara karşı koyması ve Güney Kore’nin emniyet duvarını aşması için programlama mühendislerini de işe alan çetenin, sırf bu sanal işler için 80 kişi çalıştırdığı tespit edildi. Polisten alınan bilgiye göre, çetenin işe aldığı çalışanların güvenlik sebebi ile birbirinin gerçek isimlerini bilmedikleri ve sadece soy isim ve lakap kullandıkları belirtildi.

Verilen bilgiye göre şimdiye kadar siteden kumar oynayan kişilerin siteye toplam 3,7 milyar dolar para koydukları ifade edildi. Çetenin site üzerinden üyelerinin birbiri ile kumar oynamasını sağlayan oyunlar, at yarışları, spor toto ve bahis oyunları oynattığı aktarıldı. Sadece bu para yatırma işlerinden komisyon alarak gelir elde eden çete bu yolla milyonlarca dolar gelir elde etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.