Güney Kore'de Başında Eski Bir Komiserin Olduğu Dolandırıcılık Çetesi Yakalandı

Güney Kore'de Başında Eski Bir Komiserin Olduğu Dolandırıcılık Çetesi Yakalandı

Güney Kore’de eski bir komiserin başında bulunduğu dolandırıcılık çetesi çökertildi. Çetenin dolandırıcılıktan şimdiye kadar 40 milyon dolar gelir elde ettiği tahmin ediliyor.Güney Kore’de dün Gwangju şehrinde yapılan bir operasyonda,...

Güney Kore’de eski bir komiserin başında bulunduğu dolandırıcılık çetesi çökertildi. Çetenin dolandırıcılıktan şimdiye kadar 40 milyon dolar gelir elde ettiği tahmin ediliyor.

Güney Kore’de dün Gwangju şehrinde yapılan bir operasyonda, dolandırıcılık yaptığı iddiası ile 53 kişi tutuklandı. Tutukluların yargılanmak üzere adliyeye sevk edildiği açıklandı.

Eski bir polisin olduğu başında bulunduğu belirtilen çetenin dolandırırken izlediği metotlar ise filmlere konu olacak nitelikte. Çin, Filipinler gibi Doğu Asya ülkelerine kurdukları çağrı merkezleri ile Korelileri arayan çete, uygun şartlarda kredi vereceklerini söyleyerek insanları dolandırdığı ileri sürüldü.

Öte yandan, içinde eski modeller, beyzbol oyuncuları, polisler, hackler ve gansterlerin bulunduğu çetenin bu yolla 2 binden fazla kişiden 40 milyon dolar maddi gelir elde ettiği bildirildi. Emniyetin verdiği bilgiye göre, söz konusu çete ile bağlantısı olduğu düşünülen 50 kadar kişi hakkında da göz altı kararı alındı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.