Güney Kore, Adalara Silah Sevkıyatı Yapıyor

Güney Kore, Adalara Silah Sevkıyatı Yapıyor

Güney Kore'nin Kuzey Kore ile deniz sınırındaki adalara ek silah sevkıyatı yaptığı bildirildi.Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkenin Kuzey Kore ile deniz sınır bölgesindeki adalara ek silah sevkıyatı yaptığı...

Güney Kore'nin Kuzey Kore ile deniz sınırındaki adalara ek silah sevkıyatı yaptığı bildirildi.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkenin Kuzey Kore ile deniz sınır bölgesindeki adalara ek silah sevkıyatı yaptığı kaydedildi. Parlamento Savunma Komitesi'ne sunulan raporda, iki ülke arasında en sık çatışmaların olduğu Sarı Deniz'deki Kuzey Sınır Hattı (NLL) bölgelerini Kuzey Kore'nin muhtemel hücumlarından korumak amacıyla, bölgedeki adalara ek 'Chiron Man' tipli füze ve zırhlı araçların sevk edildiği belirtildi.

Raporda, Kuzey Kore'nin, provokasyon karakterli eylemlerine hazırlıklı olmak ve kısa sürede caydırabilmek amacıyla, ABD ile işbirliğinde bölgenin gözetiminin de artırıldığı kaydedildi.

Tartışmalı bölgede ara sıra gözlemlenen kısa süreli çatışmaların yanı sıra 1999, 2002 ve 2009 yıllarında her iki taraftan can kaybına neden olan çatışmalara sahne olmuştu.

BM tarafından 1950-53 yılları arasında yapılan Kore Savaşı sonrası çizilen NLL hattı Kuzey Kore tarafından tanınmıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.