Güney Kore, Abd Baskısına Boyun Eğdi

Güney Kore, Abd Baskısına Boyun Eğdi

Çin'de askeriyenin düzenlendiği akrobasi uçaklarının yapacağı gösteriye, Güney Kore pilotlarını göndermekten vazgeçti. Kararda, ABD'nin baskısının etkili olduğu belirtiliyor. Çin'in Zhuhai kentinde 11 Kasım'da düzenlenecek olan "Uluslararası...

Çin'de askeriyenin düzenlendiği akrobasi uçaklarının yapacağı gösteriye, Güney Kore pilotlarını göndermekten vazgeçti. Kararda, ABD'nin baskısının etkili olduğu belirtiliyor.

Çin'in Zhuhai kentinde 11 Kasım'da düzenlenecek olan "Uluslararası Hava Gösterisi"ne Koreli akrobasi pilotları da katılacaktı. Ancak Washington'un, Güney Kore ile ortak ürettiği Black Eagle uçaklarında kullanılan gizli teknolojinin çalınabileceğinin endişesi ile uçakların gönderilmemesi için ülkeye baskıda bulunduğu iddia ediliyor.

Güney Kore hükümet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Washigton, Black Eagle askeri uçaklarının, Çin'de düzenlenen hava gösterisine katılmasını yasakladı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan bir Kore hükümet yetkilisi, ABD'nin Silah İhracatı Denetim Yasası'na göre, "düşman devletlere" ABD teknolojisi ve yazılımını içeren silahların ihracatının yasak olması kapsamında kararın alındığını kaydetti.

Kore'nin, Çin'de düzenlenen uluslararası hava gösterisine göndermek istediği T-50 süpersonik model Black Eagle jetlerinin, Kore Havacılık ve Uzay Sanayisi tarafından, ABD'nin Lockheed Martin firmasına ait teknolojiyle ürettiği biliniyor. Bu nedenle, üretilen tüm uçakların ABD tarafından "düşman" olarak bilinen devletlere ihracatı veya uçması için, Washington'dan resmi izin alınması gerektiği belirtiliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.