Güney Afrika'da Renkli Bayramlaşma

Güney Afrika'da Renkli Bayramlaşma

Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde Türk gönüllüler tarafından inşa edilen Nizamiye Camii, pek çok milletten müminin renkli kuçaklaşmasına sahne oldu. İslam dünyasının büyük çoğunluğu Kurban Bayramı'na dün başlamışken Güney...

Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde Türk gönüllüler tarafından inşa edilen Nizamiye Camii, pek çok milletten müminin renkli kuçaklaşmasına sahne oldu. İslam dünyasının büyük çoğunluğu Kurban Bayramı'na dün başlamışken Güney Afrika'da bugün ilk günü.

Namazın ardından Pakistan, Hindistan, Malezya, Mısır, Nijerya ve Mozambikli pek çok Müslüman ve bayramı Güney Afrika'da geçirmek için Belçika, Kazakistan, İzmir, İstanbul ve Samsun'dan gelen gurbetçi Türk külliyenin misafir salonunda bayramlaştı.

Gurbetçiler ayrıca külliyenin içindeki Türk pazarında aileleri ile vakit geçirdi; şadırvanlı salonda geneleksel bayram kahvaltısına katıldı. Türk okullarında görevli öğretmen ve Türk esnafın da katıldığı kahvaltıyı müteakip çocuklara oyuncak ve harçlık dağıtıldı.

GALİMBEK HOCA'NIN MEZARINA ZİYARET

Yakın zaman önce Güney Afrika'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Moğolistanlı Galimbek öğretmeni de unutmayan gurbetçiler, Nizamiye'deki mezarı başında dua etti.

Gurbetçiler, kabristanın diğer sakinlerinden Ömer Erol ve Osmanlı Büyükelçisi Remzi Efendi'nin kabrinde de dualar okudu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.