Günde 3 bin otomobil üreten dev fabrika iflas etti

Günde 3 bin otomobil üreten dev fabrika iflas etti

Türkiye ve dünya genelinde otomobil üretimi yapan çok sayıda fabrika yer alıyor. Bahsi geçen bu fabrikalardan bir tanesi

Küresel ekonomik krizin etkileriyle dünya genelinde birçok sektör çıkmaza girdi. Koronavirüs pandemisi döneminde değişen ticari dengelerle sorunlar başladı. Salgından dolayı bazı fabrikalar üretim kapasitesini düşürdü.

fabrika.webp

Bazıları ise zorlu koşullara dayanamayıp iflas etti. Bu süreçte Türkiye'de sokağa çıkma yasakları gündeme damga vurdu. Birçok işletme yasak döneminde gizlice işlerini yürütmeye devam etti. Böylece ayakta kalabilmek için para kazanma şansları oldu.

wm2.jpg

Ekonomik koşullara dayanamayanlar ise dükkanına kilit vurdu. Türkiye'de son aylarda iflas eden işletme sayısında korkutan artış var. Faiz kararları sonrası sıkıntının büyüdüğü söyleniyor. Finansman bulamayan firmalar çareyi konkordato ilan etmekte ya da iflasını duyurmakta buluyor. Kredi faizleri ülkede zirveyi gördü ve firmalar bankalardan para alamaz oldu.

wm-iflas.jpg

Son olarak dünya genelinde devler listesinde yer alan otomobil fabrikası iflas etti. Bahsi geçen bu firmanın günde 3 bin otomobil ürettiği söyleniyor. 2015 yılında kurulan fabrikanın endüstri 4.0 sistemiyle üretim yaptığı ve günde 3 bine yakın otomobil ürettiği belirtiliyor.

wm-3.png

VM Motors isimli otomobil fabrikasının iflası gündeme oturdu. VM Motors yeniden yapılandırma süreci kapsamında iflas ettiğini duyurdu. Söz konusu iflastan sonra firmanın yeni bir yol haritası izlemesi bekleniyor. Parça tedarik etme sürecinde yaşanan aksaklıkların dev otomobil fabrikasını bu karara sürüklediği söyleniyor.