Günal: Siyasi İktidar, Seçim Öncesi Hakim Ve Savcılara Korku Vermeye Çalışıyor

Günal: Siyasi İktidar, Seçim Öncesi Hakim Ve Savcılara Korku Vermeye Çalışıyor

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Antalya Milletvekili Doç.Dr. Mehmet Günal, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, HSYK seçimlerini hükümet destekli listenin seçilmemesi halinde seçimleri gayrimeşru sayarız sözünün...

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Antalya Milletvekili Doç.Dr. Mehmet Günal, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, HSYK seçimlerini hükümet destekli listenin seçilmemesi halinde seçimleri gayrimeşru sayarız sözünün seçimler öncesi hakim ve savcılara yönelik bir korku oluşturma oyunu olduğunu söyledi. Siyasi iktidarın, yargıdan elini çekmesini istediklerini belirten Milletvekili Günal, "Hemen her ortamda 'Sandıkla geldik, sandıkla gideriz' diyerek sandığı kutsayan AK Partililerin konu HSYK seçimleri olunca söylediği sözleri yutuyorlar. " dedi.

    Günal, Kurban Bayramı için geldiği Manavgat'ta il ve ülke gündemiyle ilgili açıklamada bulundu. Başbakan Davutoğlu ve Ünal'ın açıklamalarıyla HSYK seçiminde oy verecek yaklaşık 15 bin savcı ve hakimin milli iradesini ipotek altına almaya çalıştığını belirten Günal, böylesi bir düşüncenin MHP'nin yüzde 51 oyla tek başına iktidara geldiğinin de AK Partililerin biz bu seçim sonuçlarını gayrimeşru sayıyoruz diyerek koltuğu bırakmayacakları anlamına geldiğini kaydetti.

    İktidarın işine geldiği gibi milli irade sonuçlarına saygı gösterdiğini vurgulayan Günal, siyasal iktidarın esas gayesinin 12 Ekim'de yapılacak olan HSYK seçimleri öncesi oy verecek hakim ve savcılara gözdağı vermek olduğunu ifade etti. Günal, "Siyasi iktidar, hükümet destekli liste seçilsin diye de akla zarar yöntemlere başvuruyor.Seçimler öncesi aklı sıra hakim ve savcılara korku salıyorlar. Sandıkla geldik, sandıkla gideriz diyen AK Parti üst yönetiminin, yargı seçimlerinde 'Kazandığımız sürece sandığı meşru sayarız' noktasına gelmiş olması şoke edici bir durum. Kazanamazsak gereğini yapar, yasal değişiklik yaparız tarzı tehditkâr ifadelere başvurmaları da demokratik teamüllere aykırı bir durum. İktidar, HSYK seçimleriyle bağımsız yargıyı tamamen kuşatmak istiyor. Hakim ve savcıların milli iradelerini yok sayıyor." diye konuştu.

    Günal, elektriğe yapılan yüzde 9'luk zammın üzüntü verici olduğunu söyledi. Devletin Mardin'de toplayamadığı elektrik parasının Edirneli, Antalyalı, İzmirli ve Aydınlıya ödetmeye hakkının olmadığını belirten Günal, devletin Mardin'in bir ilçesinde yüzde 90 oranında elektrik faturasının tahsil edemediğini ileri iddia etti. Günal, "Elektriğe yapılan zam önümüzdeki günlerde bütün ürünlere yansıyacak. Devlet Mardin'de Diyabakır'da tahsil edemediği elektrik faturasını Antalya'ya ödetiyor. Siyasi iktidar, paralel yapı masallarıyla uğraşacağına Güney Doğu'da gerçek paralel yapıyı görerek bir an önce elektrik faturası tahsilatını gerçekleştirsin. Kaçak elektrik bedelini Antalya'ya ödetmesin." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.