Gülnar’ın Köylerinde Yol Yapım Ve Bakım Hizmetleri Devam Ediyor

Gülnar’ın Köylerinde Yol Yapım Ve Bakım Hizmetleri Devam Ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Gülnar ilçesine bağlı mahalle ve köylerde yol bakım ve asfaltlama çalışmaları ile mezarlıkların temizlik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Gülnar ilçesi Arıkuyusu Mahallesi'nde vatandaşların...

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Gülnar ilçesine bağlı mahalle ve köylerde yol bakım ve asfaltlama çalışmaları ile mezarlıkların temizlik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Gülnar ilçesi Arıkuyusu Mahallesi'nde vatandaşların tarlalarına gitmekte zorlandıklarını belirtmeleri üzerine, Mersin Büyükşehir Belediyesi Gülnar-Mut Koordinasyon Daire Başkanlığı'na talimat veren Başkan Burhanettin Kocamaz, vatandaşların bu sıkıntılarının biran önce çözülmesini istedi. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından söz konusu bölgede 6 kilometre uzunluğunda tarla yolları açıldı. Açılan yollar sayesinde tarlalarına artık rahatça gittiklerini belirten vatandaşlar, “Yıllardır çektiğimiz sıkıntı, 2 günlük çalışmayla sona erdi. Demek ki istenirse hizmet anında yapılıyormuş. Güvenimizi boşa çıkarmadığı ve gerek kendisi gerekse de çalışma arkadaşları vasıtasıyla her zaman yanımızda olan Başkanımız Burhanettin Kocamaz'a çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Yapılan bu çalışmaların, asli görevleri olduğunu ifade eden Başkan Kocamaz, şöyle konuştu: "Ancak çok basit ve 1-2 gün içinde halledilebilecek işler, maalesef Köy Hizmetleri tarafından ihmal edilmiş ve halkımız bu sıkıntıları yıllarca çekmek zorunda kalmış. Yeni yasa ile Mersin'in her santimetrekaresinden Büyükşehir Belediyesi sorumlu. Biz de belli bir program dahilinde bu hizmetleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Ekiplerimiz ayrıca Gülnar ilçesine bağlı Zeyne Mahallesi'nde arazi yolları açarak yolların malzemeli bakımlarını yaptılar ve sıcak asfalt çalışmasını tamamladılar. Yine Gülnar ilçemizin merkez ve mahallelerinde, mezarlıkların temizliği yapılmakta ve Gülnar'da kullanılmak üzere toplam 110 adet çöp konteynırı yine bu ilçemize gönderildi."

MHP İlçe Başkanı Nebi Ulupınar ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Gülnar-Mut Koordinasyon Daire Başkanı Erkan Arıcı ile birlikte çöp konteynırlarını inceleyen Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel konuyla ilgili yaptığı kısa açıklamada, "Daha önceleri köylülerin köy içerisinde belli bir noktada toplayarak kendi imkânları ile imha ettiği çöplerinin kötü görüntüye ve kokuya mahal vermesini önlemek amacıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemize 110 adet daha çöp konteynırı gönderildi. Bilindiği üzere daha önce de 300 adet çöp konteynırı gelmişti. Yeni mahalle sakinlerimizin kokudan ve hoş olmayan görüntülerden kurtulmasını sağlayacak olan konteynırların yeni mahalle sakinlerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.