Güllüce: Çed Raporu Ruhsat Değil

Güllüce: Çed Raporu Ruhsat Değil

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, tepkilere neden olan Galataport Projesi Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun ruhsat olmadığını söyledi. Güllüce, "ÇED raporu verilirken söylenenleri yerine getirilirse bir problem olmaz. ÇED...

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, tepkilere neden olan Galataport Projesi Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun ruhsat olmadığını söyledi. Güllüce, "ÇED raporu verilirken söylenenleri yerine getirilirse bir problem olmaz. ÇED raporu bizim için bir taahhüt zinciridir.” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ı makamında ziyaret etti. Bakan Güllüce, ziyareti sırasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Güllüce, Galataport Projesi Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun ruhsat olmadığını söyledi. Güllüce, “ÇED şu şartları yerine getireceğim demek. ÇED raporu verilirken söylenenleri yerine getirilirse bir problem olmaz. Ondan sonra bakanlıklar veya işletecek kurumlar kararını veriyor. ÇED raporu bizim için bir taahhüt zinciridir. Onlara göre taahhütler yeterli midir? Verdiği taahhütlere göre problem var mı? Buna bakılıyor. Onsan sonrası bunun asıl yetkili kurumu isterse devam ettirir. Bu raporla bu taahhütleri yerine getirirseniz çevreye zarar vermezsiniz demiş oluyoruz.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.