Güler yüzle karşılayalım

Güler yüzle karşılayalım

Tahir Akyürek, "Misafirleri güler yüzle, doğru sözle karşılamalıyız. Halkımız buna uyuyor. Ama bazı kötü örnekler de var. Kötü örnekler Konya'yı küçük düşürüyor. Mevlana bölgesindeki bazı işyerleri ve esnaflar buna dikkat etmiyor" dedi

Mevlana’nın 742. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri düzenlenen toplantıyla değerlendirildi. Novotel'de gerçekleştirilen toplantıya Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve basın mensupları katıldı.

Değerlendirme toplantısında konuşan Vali Muammer Erol, "Bu yıl törenler 'Aşıkların Niyazı Kabul Ola' duasıyla başlayacak. Toplamda 168 faaliyet gerçekleştirilecek. Münacaat ve Naat Yarışması tertip edildi. Ödül töreni yapılacak. Faaliyetler şehir merkezi ve ilçelerde yapılacak. Etkinlikler 78 ayrı mekanda gerçekleştirilecek. Törenler büyük yankı buluyor. Örnek teşkil ediyor. Törenlere sürekli katılan Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum. İçinde bulunduğumuz Novotel 2 Kasım'da faaliyete başladı. Otel hayırlı olsun. Şehrimizin otellere ihtiyacı var. Yatırımcılar bunu görüyor ve şehre yatırım yapıyor" dedi. Vali Erol'un ardından söz alan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan da, törenlerin Kandil Uyandırma Merasimi ile Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü ile başlayacağını belirtti.  

SEMA ASLINA UYGUN İCRA EDİLMELİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, "Etkinlikler sayesinde daha geniş kitlelere ulaşacağız. Etkinlikler Konya için önemli. Etkinlikleri Medeniyet Okulu çalışmalarıyla da destekliyoruz. Değerler eğitiminin önemli bir kısmını Mevlana ve Mevlana'nın öğretileri kapsıyor. 

Sema programlarının aslına uygun olarak icra edilmesi noktasında bir nebze mesafe alındı. Kültür Bakanlığı bu konuda adım attı. Denetimler arttı. Ama hala arzu ettiğimiz sonuca ulaşamadık. Hala diğer illerdeki otel ve restourantlarda sema icra ediliyor. Semanın aslına uygun icra edilmesi noktasında konuyu Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da ileteceğiz. Başbakanın bu konuyla ilgileniyor" şeklinde konuştu.

KÖTÜ ÖRNEKLER KONYA'YI KÜÇÜK DÜŞÜRÜYOR

Törenler noktasında Konya'nın bir dizi sorumluluğunun bulunduğunu belirten Akyürek, "Özel sorumluluklarımız var. Ama bunu tam yerine getiremiyoruz. 7-17 Aralık tarihleri arasında hava kirliliği çok fazla oluyor. Düşük hava akımı kirliliği artırıyor. Bu nedenle özellikle törenler boyunca dikkatli olmak lazım. Bazı mahalle ve sitelerde doğal gaz hattı olmasına rağmen hala kömür kullananlar var. Mutfak ve banyoda doğalgaz, ısınmada ise kömür kullananlar var. Bina yöneticiler, mahalle yöneticileri, vatandaşlar kömür konusunda hassasiyet göstermeli. Meram'da 500 bin lira değerindeki bir binada kaçak kömürün kullanıldığını tespit ettik ve çok üzüldük. Gelen misafirlere derin Konya kültürünü ve Selçuklu Medeniyeti'nin temsilcisi olduğumuzu aktarmalıyız. Misafirlerin şehrimizden memnun şekilde ayrılması için çaba sarfetmeliyiz. Misafirleri güler yüzle, doğru sözle karşılamalıyız. Halkımız buna uyuyor. Ama bazı kötü örnekler de var. Kötü örnekler Konya'yı küçük düşürüyor. Mevlana bölgesindeki bazı işyerleri ve esnaflar buna dikkat etmiyor. Bir kötü örnek bile bizi zor durumda bırakıyor. Bu törenlerde böyle bir şeyle karşılaşmayalım. Ayrıca törenlere birçok devlet büyüğünün teşrif etmesi bizim için önemli. Programlara sahip çıkalım" dedi.

OTEL SAYIMIZ HIZLA ARTIYOR

Türkiye'de geçtiğimiz günlerde yapılan G-20 toplantılarının otellerin önemini ortaya çıkardığını da ifade eden Akyürek, "Konaklama tesisleri çok önemli. Avrupa'nın en iyi otelleri Türkiye'de. Yabancı devlet adamlarına göre en iyi toplantı ülkemizde gerçekleşti. İçinde bulunduğumuz Novotel'in de hayırlı olmasını diliyorum. Eskiden yeterli toplantı alanlarımız mevcut değildi. Otel sayımız hızla artıyor. Milli Takım'a ev sahipliği yaptık. Yanlış duymadıysam Başbakan Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'i törenler için şehrimize davet etti. Bu da milli şehir olma vasfına etki yapacaktır. Etkinliklere çok sayıda kurum destek veriyor" ifadelerini kullandı.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.