'Gülen tutuklansın' talebi

'Gülen tutuklansın' talebi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bozdağ, görüşmede Fetullah Gülen'in geçici tutuklanması ve iadesini talep etti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions ile Türkiye saati ile 17.30'de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bozdağ-Sessions telefon görüşmesi yaklaşık 30 dakika sürdü.

Bozdağ, yeni görevinden dolayı ABD'li mevkidaşını tebrik etti ve Gülen örgütü lideri Fetullah Gülen'in geçici tutuklanması ve iadesine yönelik Türkiye'nin taleplerini net bir dille bir  kez daha ifade etti.

Bozdağ,görüşme öncesinde Fethullah Gülen’in iadesi ile ilgili ABD’ye ek evraklar gönderildiğini söylemişti ve şunları belirtmişti:

"Biz Türkiye olarak geçici tutuklama talebi dahil iade dosyalarını ABD merkezi makamlarına ilettik. Türkiyenin beklentilerini geçen ay yaptığımız görüşmede kendisine aktardık. İlave belgelerimizi de kendisiyle paylaştık. Yeni adalet bakanına da bazı ilave belgeleri ilettik. Terörist başı Gülen’in bu darbeyi yaptığı ortada. Bizim gönderdiğimiz belgeler de bunu açıkça ispat ediyor. Biz bu belgelerin ABD adli makamlarına gönderilmesini talep ettik. Yeni bakana görevi nedeniyle tebrik gönderdim. Ayrıca telefon ile de görüyme talebi ilettik. Bugün akşam telefon görüşmemiz olacak. Konuyu görüşeceğiz. Kendisini Türkiye’ye davet edeceğiz"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.