Gül, Halefi Erdoğan'ı Törenle Karşıladı

Gül, Halefi Erdoğan'ı Törenle Karşıladı

Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde atlı birlik tarafından karşılandı. Erdoğan, Çankaya Köşkü'ne girdiği sırada köşkün 1 nolu kapısına ilk defa cumhurbaşkanlığı forsunun asılması dikkat...

Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde atlı birlik tarafından karşılandı. Erdoğan, Çankaya Köşkü'ne girdiği sırada köşkün 1 nolu kapısına ilk defa cumhurbaşkanlığı forsunun asılması dikkat çekti.

12'nci cumhurbaşkanlığı devir teslim töreni kapsamında, Keçiören Subayevleri'nden TBMM'ye gelen Recep Tayyip Erdoğan, Genel Kurul Salonu'na girmesi ile birlikte TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından Başkanlık makamında Erdoğan'a mazbatasını takdim etti. Meclis'teki yemin töreni ardından Erdoğan, geldiği Anıtkabir'de Ankara Valisi, Garnizon Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından karşılandı. Aslanlı Yol'da yürüyüşün ardından mozoleye çelenk koyan Erdoğan, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı takiben Misak-ı Milli Kulesi'ne intikal edilerek Özel Defter imzaladı. Erdoğan akabinde Başbakanlık Resmi Konutu'na geçti.

Çankaya Köşkü’nde yapılacak olan devir teslim töreni için Resmi Konut’tan çıkan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri tarafından karşılanarak ve cumhurbaşkanlığı makam aracıyla Köşke geldi. Erdoğan’ı, Cumhurbaşkanlığı A Kapısı'na vardığında Atlı Tören Birliği karşıladı. Erdoğan ve eşinin bulunduğu makam aracı resmi karşılama töreninin yapılacağı Yeni Bina A Kapısı önündeki alana kadar süvarilerin refakatinde geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül tarafından A Tipi Askeri Tören ile karşılandı. İstiklal Marşı'nın ardından askeri kıtayı selamlayan Erdoğan, daha sonra devir teslim töreninin yapılacağı binaya geçti. Törenin ardından A Bina Kapısı önünde basına görüntü verilmesinin ardından devir teslim törenine geçildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.